مقایسه نسبت سلامت روانی همسران جانبازان اعصاب و روان تهرانی مراجعه کننده به بیمارستان صدر با همسران بیماران اعصاب و روان تهرانی مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین
محل انتشار: اولین همایش علمی جانباز و خانواده
سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,062
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CVTF01_011
تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1386
چکیده مقاله:
در این مطالعه با توجه به اینکه اختلالات روانی افراد بی تاثیر بر سایر اعضای خانواده بخصوص همسر نمی باشد و اینکه شرایط استرس و فشار روانی ناشی از جنگ و دوری شوهر از خانواده از سایر اعضا بی تاثیر نبوده است. با توجه به اهمیت مساله به مقایسه سلامت روانی همسران جانبازان اعصاب و روان با همسران بیماران اعصاب و روان پرداختیم. در این بررسی تعداد 32 نفر همسر جانباز اعصاب و روان مراجعه کننده به بیمارستان صدر و 32 نفر همسر بیمار اعصاب و روان مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین را به روش نمونه گیر در دسترس انتخاب و با پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) که در آن چهار مقیاس نشانه های جسمانی، اضطراب، عملکرد اجتماعی و افسردگی وجود دارد مورد بررسی قرار گرفتند و از پرسشنامه های حاوی اطلاعات دموگرافیک نیز استفاده نموده ایم. داده ها با استفاده از روش نسبتها برای دو گروه مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بین دو گروه از نظر نشانه های جسمانی، افسردگی و عملکرد اجتماعی تفاوت معنی دار وجو نداشت. اما از نظر اضطراب بین دو گروه تفاوت معنی دار بود و به عبرت دیگر همسران جانبازان اعصاب و روان از همسران بیماران اعصاب و روان دارای اضطراب بیشتری بودند.
نویسندگان
محمود دژکام
پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان
آزیتا امین الرعایا
پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :