بررسی تغییرات محتوای فنلی و فلاونوئیدی در سیر کوهی (Allium ursinum L) خشک شده با مایکروویو

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_462
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه دلیر

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

سعیده عربشاهی

استادیار گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

ابوالفضل فدوی

استادیار گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

چکیده

در خشک کنهای با هوای گرم به خاطر اینکه هدایت حرارتی پایین است و انتقال حرارت به قسمتهای داخلی ماده غذایی محدود شده است، راندمان انرژی پایین می آید و مدت زمان طولانی تری برای خشک کردن لازم است. برای رفع این مشکل و جلوگیری از کاهش کیفیت و دستیابی به یک فرآیند حرارتی مؤثر از مایکروویو برای خشک کردن مواد غذایی استفاده شده است. به منظور بررسی تاثیر خشک کردن با مایکروویو بر تغییرات محتوای فنلی و فلاونوئیدی سیر کوهی از سه شدت 100، 520، 700 وات استفاده گردید. کلیه نمونه ها تا رسیدن به رطوبت نهایی خشک شدند. نتایج نشان داد که توانهای مختلف خشک کردن در مایکروویو تاثیر معنیداری بر محتوای پلی فنل ندارد (0/05> p) همچنین مشخص شد که تیمار خشک شده در توان 700 وات دارای بیشترین مقدار پلی فنل بود. در بررسی محتوای فلاونوئید مشخص شد که تیمار خشک شده در شدت توان 100 وات دارای کمترین مقدار فلاونوئید شناسایی شد که با دیگر تیمارها دارای تفاوت معنیدار نبود (0/05> p). بر اساس نتایج پژوهش بدست آمده، بهترین شدت توان مایکروویو برای استخراج بالاترین میزان محتوایپلیفنلی و فلاونوئید، 700 وات میباشد.

کلیدواژه ها

خشک کردن، مایکروویو، فلاونوئید، پلی فنل، سیر کوهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.