تولید نانوذرات سلنیوم توسط باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس به روش بیولوژیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_403
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا سلجوقی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی جیرفت

محمدرضا محمدی ساردو

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی جیرفت

چکیده

مقدمه: از گذشته تا به حال انواع مختلفی از آلودگی های باکتریایی و میکروبی از طریق مواد غذایی و روش های دیگر توانسته اند موجب ایجاد عوارض و بیماری های غیر قابل درمانی در گونه های مختلف انسانی و جانوری گردند. در این خصوص روشهای مختلفی ضد باکتریایی برای درمان این نوع بیماریها مرسوم بوده است اما در دنیای امروز همزمان با پیشرفت علوم مختلف منجمله نانوتکنولوژی بررسیهای گوناگونی برروی تولید و خواص ضدباکتریایی نانوذرات مختلف مانند نقره و طلا و.... انجام گرفته است و در ادامه این بررسی ها روش های مختلفی برای تولید هرچه باکیفیت تر و ارزانتر این نانوذرات در حال توسعه است که در نهایت استفاده از این نانو مواد در علوم مختلف درمانی و غذایی و صنعتی توانسته است افق بسیار روشنی برای مقابله دقیق و ارزان در برابرعوامل بیماریزای باکتریایی و میکروبی جلو دیدگان بشر امروزی قرار دهد. یکی از بهترین و باکیفیت ترین روش های تولید نانوذرات استفاده از روش های تولید بیولوژی با استفاده از خود میکرواورگانیزم است. اینگونه درش های تولیدی نه تنها ارزانتر بوده بلکه نسبت به روش های دیگر بسیار مقرون به صرفه و دارای خلوص بالایی خواهد بود ضمن اینکه با استفاده از این روش ها آسیب های احتمالی انسانی در حین تولید بسیار کاهش خواهد یافت. روش: در مطالعه حاضر،تولید نانوذرات سلنیوم تولید شده به روش بیوژنیک توسط باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس ،برای اولین بار مورد بررسی قرار گرفته است. باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس می تواند موجب بیماریهای کلینیکی مختلفی مانند قانقاریا و آنتروتوکسمی و... گردد. اما این باکتری در شرایط طبیعی می تواند تولید نانوذرات سلنیوم را به صورت ذخیره ای و انتشار خارج سلولی موجب گردد. یافته ها: در این مطالعه تولید بیوذرات نانومتری تولید شده توسط کلستریدیوم پرفرنجنس با پایداری بسیار عالی، مورد بررسی قرار گرفته و اندازه و کیفیت نانوذرات تولیدی در مقایسه با تولیدات صنعتی و دیگر روش های مشابه مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتیجه گیری: نانوذرات سلنیوم تولیدی توسط این باکتری در مقایسه با دیگر روش های بیوژنیک دارای مقدار و اندازه و خلوص و پایداری بیشتری برخوردار بوده است ضمن اینکه با استفاده از این باکتری امکان استخراج نانوذرات تولیدی از طریق انتشار این نانوذرات به محیط بیرون توسط باکتری نیز مقدور خواهد بود.

کلیدواژه ها

نانوذره ،کلستریدیوم پرفرنجنس، زیست تولید ، نانوسلنیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.