بررسی اثر تیمارهای منطقه کشت و اولتراسوند بر روی قدرت آنتی اکسیدانی برگ گیاه شنبلیله(Fenugreek)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_305
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 848
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر ساویز

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گروه علوم و صنایع غذایی مازندران

رضا اسماعیل زاده کناری

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی واحد ساری گروه علوم و صنایع غذایی مازندران

محمد علی خلیل زاده کلاگر

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر گروه شیمی مازندران

چکیده

با توجه به مسائل ومشکلات مربوط به آنتی اکسیدان های مصنوعی که اثرات منفی این ترکیبات در سلامتی انسان تایید شده است همچنین تنش اکسیداتیو که هر روز در بدن انسان به دلایل مختلف اتفاق می افند باعث شده اکثر محققین و نیز صنعت مواد غذایی به آنتی اکسیدان های طبیعی که به وفور در گیاهان میوه ها و سبزیجات مختلف یافت می شوند روی آورند تا آن را جایگزینی مناسب برای آنتی اکسیدان های مصنوعی و عاملی برای مبارزه با تنش اکسیداتیو قرار دهند. در این مطالعه استخراج ترکیبات فنولی و توکوفرولی و بررسی قدرت آنتی اکسیدانی عصاره های متانولی و متانول/ آب (50:50) برگ گیاه شنبلیله دو منطقه اردبیل و ساری که تحت تاثیر تیمار اولتراسوند (امواج فراصوت9 قرار گرفته بودند از طریق آزمون های فولین سیوکالچو، 2 و 2 دی فنیل -ا- پیکریل هیدرازیل (DPPH) ، بتاکاروتن - لینولئیک اسید و شاخص پایداری اکسایشی (OSI) اندازه گیری شده و با آنتی اکسیدان سنتتیک TBHQ مقایسه گردید. نتایج نشان داد که مقدار فنولیک (1062ppm) و توکوفرول (403/243ppm) عصاره اولتراسوند - متانول- اردبیل بالا بود. در ضمن عصاره اولتراسوند - متانول برگ گیاه شنبلیله منطقه اردبیل با درصد مهار DPPH (60/903%) در غلظت 900ppm ، درصد بی رنگ شدن بتاکاروتن (91/327%) در غلظت 500ppm و شاخص پایداری اکسایشی به مدت 4/92 ساعت بیشترین قدرت آنتی اکسیدانی را به خود اختصاص داد. داده های این تحقیق نشان می دهد که عصاره برگ گیاه شنبلیله دارای خاصیت انتی اکسیدانی خوبی بوده و همچنین روش عصاره گیری ، غلظت عصاره، نوع حلال و منطقه کشت بر روی قدرت آنتی اکسیدانی تاثیر گذار می باشد.

کلیدواژه ها

منطقه کشت، اولتراسوند، آنتی اکسیدان، برگ شنبلیله، DPPH، بتاکاروتن- لینولئیک اسید، شاخص پایداری اکسایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.