ارزیابی عملکرد مدیریتی در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان برسلانی

کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

مصطفی بهرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، قوچان

علی مقیمی

دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

جواد غلامی محمد آباد

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده

صنایع غذایی یکی از مهمترین بخش های اقتصادی هر کشور و تامین کننده نیازهای غذایی و همچنین اشتغال است. با پیشرفت فناوری و ایجاد نیازهای جدید هر لحظه رقابت بین شرکت ها و کارخانجات تولید مواد غذایی شدیدتر می شود. این رقابت در تنوع و کیفیت محصولات و همچنین پیشرفت های تکنولوژیکی و تولید انبوه می باشد که رویکرد مناسب در این حوزه می تواند در شکوفایی کشورها به ویژه اقتصاد کشورهای در حال توسعه نقش بسزا داشته باشد و شناخت نقاط قوت ، فرصت ها و نیز مشکلات و تنگناهای آن می تواند کشور را به چشم اندازهایی روشن تر در بخش کشاورزی و صنایع غذایی سوق دهد. این تحقیق قصد دارد مشائل و مشکلاتی که از طریق مدیریت ناصحیح در این صنعت بوجود آمده را بررسی و تحلیل نماید. بررسی ها نشان می دهد که مهمترین مشکلات موجود در این بخش ها عدم مدیریت صحیح از منابع، استفاده نابجا و بدون برنامه ریزی از یارانه های دولتی در بخش های مختلف این صنعت از جمله تولید مواد اولیه ، نگهداری و بسته بندی ، توزیع و نحوه فروش می باشد. با استناد به این نتایج بسیاری از مشکلات را می توان با مدیریت صحیح و برنامه ریزی دقیق کاهش و یا به طور کامل از بین برد . سالانه حدود 30 درصد از محصولات کشاورزی در قالب ضایعات از بین می رود که ارزش آن حدود پنج تا 10 میلیارد دلار است که با مدیریت صحیح و نوین و بکارگیری فناوری های جدید می توان از هدررفت آن به طور چشمگیری جلوگیری نمود.

کلیدواژه ها

توسعه صنعت غذا، صنایع کشاورزی، صنایع غذایی، چالش های مدیریتی، پروژه های صنایع غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.