بستر سازی ارتقای پایداری اجتماعی در محلات مسکونی بر مبنای اولویت بندی استراتژی های اجتماعی- فرهنگی (مطالعه موردی: ناحیه سه از منطقه دو شهر یزد)
محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 756
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CUPNC01_031
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
محلات مسکونی بستر تعاملات اجتماعی فرهنگی و مکانی برای رشد و تعالی انسانی اند متاسفانه در دهه های گذشته توجه طرح های شهری تنها بر ابعاد کالبدی محلات بوده است و کمتر به ابعاد اجتماعی فرهنگی محلات و بسترسازی برای ارتقای آن توجه شده است. عدم وجود بسترهای مناسب تعاملات اجتماعی خود گواه این امر است. این در حالی است که انسان پایه اولیه مهم تمامی نظریات جدید شهرسازی از جمله نوشهرگرایی و توسعه پایدار است. لذا پژوهش مذکور به دنبال بستر سازی ارتقای پایداری اجتماعی در محلات مسکونی بر مبناب اولویت بندی استراتژی های اجتماعی- فرهنگی در ناحیه سه از منطقه دو شهر یزد است. روش پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی است. از روش تحقیق توصیفی در مرحله مبانی و با مراجعه به منابع کتابخانه ای بهره گرفته شده است. همچنین از روش تحقیق تحلیلی در مرحله سنجش وضعیت و با بکارگیری دو تکنیک سوات و دلفی استفاده شده است. تعیین امتیاز مربوط به هر فاکتور سوات (قوت، ضعف، فرصت و تهدید) و اولویت بندی راهبردها نیز در نرم افزار Expert Choice انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان دهنده این است که مهمترین راهبردها در راستای بستر سازی ارتقای پایداری اجتماعی در محلات مسکونی ارتقاء سطح کمی و کیفی کاربری های فرهنگی و از بین بردن حداقل ناهمگونی فرهنگی و ایجاد یکپارچگی فرهنگی در محلات مسکونی است. از این روش شناسی می توان در ارائه طرح های شهری و اولویت بندی راهبردها در آنها بهره جست.
کلیدواژه ها:
پایداری اجتماعی فرهنگی ، محلات مسکونی ، استراتژی های اجتماعی- فرهنگی ، ناحیه 3 از منطقه 2 شهر یزد ، شهر یزد
نویسندگان
زهره میری
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشکده هنرو معماری دانشگاه یزد
الهام کارآزموده
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشکده هنرو معماری دانشگاه یزد
زهرا فخارزاده
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشکده هنرو معماری دانشگاه یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :