تخمین دوران لرزه ای دیوار حایل وزنی در خاکهای ماسه ای

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE01_490
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 847
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اسمعیل مداح

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش ژئوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

حامد طاهریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش ژئوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

محمود نیکخواه شهمیرزادی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

مهدی جلیلی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

دیوارهای حایل در مناطقی که از نظر لرزه ای فعال هستند نیز مورد استفاده قرار میگیرند. نیروهای وارد بر دیوار در اثر زلزله به عواملی مانند رفتار خاک زیر دیوار، رفتار خاکریز پشت آن، رفتار خمشی و اینرسی دیوار و طبیعت حرکات ورودی بستگی دارد. طراحی دیوار برای پایداری در مقابل خطرات زلزله در مناطق لرزه خیز، از طریق تحلیل رفتار لرزه ای سیستم سازه خاک انجام میشود. روشهای مبتنی بر نیرو(روش شبه استاتیکی، روش شبه دینامیکی) و روشهای مبتنی بر تغییرمکان (یا روش طراحی بر اساس عملکرد) که بر پایه نظریه بلوک لغزشی نیومارک قرار دارند، از جمله روشهای اصلی تحلیل لرزه ای دیوارهای حایل محسوب میشوند. جهت تحلیل دینامیکی دیوارهای حایل از روشهای عددی نیز میتوان استفاده نمود. در این مقاله با استفاده از فاکتور منحصر به فرد طراحی Fd برگرفته از روش بلوک لغزشی نیومارک و جابجاییهای بالا و پایین دیوار که با استفاده از تحلیل عددی بدست آمده، نموداری جهت تخمین دوران لرزه ای دیوار حایل وزنی روی خاک ماسه ای ارائه گردیدهاست و نیز اثر ارتفاع دیوار بر دوران لرزه ای دیوار حایل بررسی شده است. نتیجه حاصل نشان میدهد برای یک فاکتور طراحی Fd مشخص، با افزایش ارتفاع دیوار، دوران کاهش مییابد.

کلیدواژه ها

دیوار حایل وزنی، بار لرزه ای، دوران، خاک ماسه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.