مدلسازی عددی شیروانی خاکی و بررسی پایداری آن با روش تعادل حدی با مطالعه موردی بر روی شیروانی خاکی سد شیرین دره در شهر بجنورد

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 833

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SMFE01_457

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

لغزش و ناپایداری شیب های خاکی و خاکریزها همواره یکی از عوامل تهدید کننده ایست که ایمنی سازه ها و شریان های حیاتی نظیر مناطق مسکونی، بزرگراه ها ، خطوط راه آهن و خطوط انتقال نیرو را به مخاطره می اندازد یکی از روش های جلوگیری از وقوع این نوع ناپایداری ها تثبیت و پایدارسازی شیب های خاکی با استفاده از روش های مختلف پایدارسازی می باشد. از آنجا که معیار ناپایداری شیب ها بر هم خوردن تساوی نیروی محرک و مقاوم می باشد کاهش وزن توده خاک لغزنده باعث کاهش نیروهای رانش و در نتیجه افزایش اطمینان در برابر جابجایی و لغزش خواهد شد روش دیگر برای جلوگیری از ناپایداری شیب ها افزایش نیروهای مقاومت در مقابل جابجایی می باشد برای این حالت یا باید با اعمال نیروهای خارجی مثل دیوار حائل با نیروهای رانشی مقابله کنیم و یا باید مقاومت داخلی توده لغزنده به اندازه ای افزایش یابد که شیب پایدار بماند در این مقاله به بررسی هر دو روش پرداخته شده است در این مقاله به بررسی پایداری شیروانی خاکی مشرف به ضلع جنوبی مخزن 30000 متر مکعبی خط انتقال آب از سد شیرین دره به شهر بجنورد پرداخته شده است با توجه به ارتفاع زیاد شیروانی لازم است پایداری شیب بررسی شده و در صورت نیاز راهکار مناسب جهت پایداری ارائه گردد. تحلیل پایداری شیب به روش تعادل حدی با نرم افزار GEO-SLOPE صورت گرفته و روش تحلیل مورد استفاده روش بیشاپ و جانبو در نظر گرفته شده است و پس از مقایسه مقاطع بحرانی مدلسازی شده از لحاظ پایداری تصمیمات و پیشنهادات لازم جهت تثبیت شیب خاکی ارائه گردیده است.

نویسندگان

حجت دهستانی

عضو هیئت علمی دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان

منصوره کدخدای بلقور

کارشناس ارشد خاک و پی در شرکت مهندسین مشاور طوس آب

حامد دهستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش راه و ترابری دانشگاه علم و صنعت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • BodeC, HirschauerR, SavadisSA .Soil-structue interaction in the time domain using ...
  • Cundall, P. A. "Explicit Finite Difference Methods in Geomechanics _ ...
  • B eskosDE, D as gup taG, VardoulakisIG Vibration isolation using ...
  • V.V.Orehov , Hassan Negahdar _ R.Negahrdar Moghanlou _ _ Investigation ...
  • Wittke, W.W. (1965) Method to analyze the stability of rock ...
  • نمایش کامل مراجع