بررسی موفقیت پیوند جوانه چوبی یا قاشی (Chip budding) روی سه رقم سوزنی برگ زینتی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,108

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISOP01_250

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

سوزنی برگان زینتی در اشکال و رنگهای متنوع جزو درختان و درختچه هایی هستند که در طراحی فضای سبز جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده اند. از طریق جنسی (کاشت بذر) و رویشی قابل تکثیر هستند ولی برای حفظ صفات مطلوب و ویژگیهای پایه مادری به طور معمول از طریق رویشی تکثیر میشوند. در این پژوهش از پیوند قاشی برای تکثیر سه رقم سوزنیبرگ با ارزش و کمیاب استفاده شد. طرح دارای شش تیمار که شامل سه گونه سوزنی برگ (نوئل آبی هوپسی، سدروس اطلس آبی و نراد کرهای برگ فر) که در دو زمان از سال ( 25 بهمن و 20 اسفند) و با 10 اصله گیاه در هر تکرار در سال 90 انجام شد. پیوندکها از جوانه های جانبی شاخه های یکساله تهیه و روی پایه های بذری خودشان پیوند شدند. میزان موفقیت پیوند، رشد پیوندک و در نهایت میزان مقاومت پایه نسبت به سربرداری و هرس شدید تا پایان فصل رشد مورد بررسی قرار گرفتند. بیشترین موفقیت پیوند در بین این سه رقم مربوط به سدروس اطلس آبی بود که گیرایی پیوند بالایی را نشان داد و خشکیدگی پایه کمتری را داشت. اختلاف معنیداری بین پیوند نوئل در مقایسه با سدروس و نراد وجود داشت و کمترین گیرایی پیوند و بیشترین خشکیدگی پایه در نوئل مشاهده شد. بین حداقل و حداکثر ارتفاع پیوندکها تفاوت معنیداری مشاهده شد ولی تاثیر زمان چندان بارز نبود.

نویسندگان

یونس مهدوی فیکجور

دانشجوی دکتری گل و گیاهان زینتی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حسن ساری خانی

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

آیدا ابدالی دهدزی

دانشجوی دکتری گل و گیاهان زینتی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تعداد پایه های خشک شده (دی ماه (1391 ...
  • Iseli, J., and D. Howse 1981. New cultivare of Piea ...
  • Hartmann H.T., D.E. Kester, F.T. Davies and . Geneve, 2007. ...
  • Mateev, V., 1988. Anatomical details in the grafting of Norway ...
  • نمایش کامل مراجع