تأثیر قارچهای همزیست در بسترهای مختلف رشد بر خصوصیات ریشه زایی قلمه گیاه شفلرا (Schefflera arboricola)
محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 720
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISOP01_237
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
امروزه تولید گیاهان برگزینتی یکی از سرمایه گذاریهای مهم کشاورزی است. گیاه شفلرا (Schefflera arboricola) درختچه همیشه سبز از خانواده آرالیاسه میباشد. تأثیر همزیستی قارچ میکوریزا و بسترهای مختلف بر ریشهزایی قلمه شفلرا در گلخانه پژو هشکده کشاورزی دانشگاه زابل مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش برپایه اسپیلت پلات با 3 تکرار و 3 قلمه در هر تکرار؛ کرت اصلی شامل بسترهای پرلیت، %50 پرلیت+ 50 % کوکوپیت و ماسه؛ کرت فرعی شامل گونه های قارچ میکوریزا G. Mossaea ،Glomus intraradices ، اثر متقابل دو قارچ و شاهد بودند. ایندول بوتیریک اسید به عنوان محرک ریشه زایی برای قلمه ها استفاده شد. نتایج آنالیز داده ها نشان داد تأثیر بستر ریشه زایی بر تمام متغیرهای وابسته شامل تعداد قلمه ریشه دار، تعداد ریشه در هر قلمه، طول ریشه، وزن تر و خشک ریشه معنی دار بود. ولی تأثیر قارچ میکوریزا تنها بر درصد ریشهزایی و تعداد ریشه معنیدار بود. اثر متقابل بستر و قارچ بر هیچکدام از فاکتورها معنی دار نبود. بهترین و بدترین بستر ریشه زایی به ترتیب به بسترهای پرلیت و ماسه نسبت داده شد. اثر تحریکی Glomus mossaea روی متغیرهای پاسخ از شاهد بیشتر بود. در نهایت بستر پرلیت و قارچ G. mosseae اثرات امیدبخشی روی فرآیند ریشه زایی شفلرا نشان دادند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه بیدرنامنی
اعضای هیات علمی پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
زینب محکمی
اعضای هیات علمی پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :