رفتارشناسی رسانه ها در واکنش به اسید پاشی اصفهان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 609

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICHCONF01_242

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

در پی اسید پاشی اصفهان، رسانه های زنجیره ای به دنبال این مسأله بودند که این اقدام را به نیروهای حزب اللهی منتسب نموده، در ثانی به دنبال تخطئه ی مصوبه مجلس در خصوص حمایت از آمران به معروف بودند و در نهایت احتمالاً مترصد آن بودند که مجلس را هدف قرار داده و آن را متهم به حمایت از اسیدپاشان جلوه دهند.در این راستا به نحوی تبلیغاتی عمل نمودند که اسید و اسید پاشی در برهه ای از زمان ذهن عده ی قابل توجهی از مردم را به خود مشغول نمود. در واقع رسانه های مذکور برای این کار از دو تکنیک «شایعه سازی» و «برجسته سازی» به عنوان روش های متداول عملیات روانی در رسانه استفاده کردند تا مصوبه ی اخیر مجلس در خصوص حمایت از آمران به معروف را زیر سؤال ببرند. به بیان دیگر، حاصل جمع این کار رسانه ای به صورت ضمنی در ذهن مردم این است که مجلس حامی این نیروها بوده و مصوبه و بسترهای قانونی اقدامات غیرقانونی آن ها را فراهم کرده است. نوع کار خبری و پوشش خبری از سوی آن ها بیش از آنکه به سوی نظم و وحدت اجتماعی رفته باشد، موجب تعمیق شکاف های موجود در جامعه شده است.از این رو، می توان نتیجه گرفت که هدف اصلی رسانه های بیگانه ی خارجی و روزنامه های زنجیره ای در داخل ایجاد شکاف اجتماعی، تعمیق، گسترش و فعال نگه داشتن آن است.

نویسندگان

احسان اسماعیلیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، گروه علوم سیاسی، گرایش روابط بین الملل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • وبگاه همشهری‌آنلاین، کد مطلب: 275786 ...
  • آفروز، غ. (1376). روان‌شناسی شایعه و روش‌های مقابله. تهران، دفتر ...
  • I3 آل‌پورت، گ.، پستمن، ل. (1374)روانشناسی شایعه، مترجم ساعد دبستانی، ...
  • سورین، و0، تانکارد، ج. (1381) نظریه‌های ارتباطات ترجمه علیرضا دهقان. ...
  • لازار، ژ. (1385) افکار عمومی، مترجم مرتضی کتبی، تهران، نشر ...
  • http :/fergheha.ir/ 1 393/0 8/%D8%.B1 %D9%81 %D8 %.AA%D 8%A7%D8%B 1 ...
  • نمایش کامل مراجع