شناسایی و وزندهی عوامل موفقیت واحدهای تحقیق و توسعه (R&D) در بنگاههای صنایع غذایی - مطالعه موردی بنگاههای واقع در استان تهران
محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه و تعالی کسب و کار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 980
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICBDE01_243
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
بخش تحقیق و توسعه ارگانی لازم و حیاتی برای تمام سازمانهایی است که قصد حضور فعال در بازارهای داخلی و خارجی را دارند و جهت رقابت درسطح داخلی و بین المللی از اهمیت غیر قابل انکاری برخوردار است. با توجه به اینکه نیازهای جدید و لزوم اعمال تغییرات همواره وجود دارند بخشتحقیق و توسعه به عنوان ابزاری برای باز کردن سیکل های بسته عملیاتی در جریان امور مختلف طراحی و سازماندهی شده است و از توان تزریقفرهنگ توسعه در کل پیکره سازمان برخوردار است. از ضرورت های ارتقای کیفیت و تنوع محصول و رقابت پذیری در سطح واحدهای تولیدی تحقیق وپژوهش است تا اقدامات و فعالیت جامعه و راهبردی تحقیقاتی در زمینه بازار، فرآیند، محصول، افزایش دانایی تولید و حتی مهارتهای تخصصی و حرفهای مدیران و کارکنان بخشهای گوناگون صنعت مدنظر و ارزیابی دقیق قرار گیرد. به این منظور شناسایی و وزن دهی عوامل موثر بر بخشهای تحقیق و توسعه می توان در رشد و شکوفایی هر چه بیشتر این واحد نقش داشته باشد. به همین دلیل در این پژوهش با توجه به مطالعات پیشین واستخراج شاخصها و زیر شاخصهای مربوطه و با توجه به نظر افراد خبره اقدام به غربال سازی شاخص ها با توجه به صنایع مواد غذایی در تهرانکردیم. سپس با تهیه پرسشنامه مقایسات زوجی و توزیع آن بین 12 نفراز افراد خبره، اقدام به جمع آوری اطلاعات کردیم و با استفاده از نرم افزار اکسپرت چویس اقدام به محاسبه اوزان آنها کردیم. در این خصوص به منظور سنجش پایایی در هر دو پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و نرخ ناسازگاری استفاده کردیم. شاخص های اصلی بدست آمده به ترتیب اهمیت منابع انسانی،عوامل سازمانی،توانمندی واحد تحقیق و توسعه،سرمایه- ای،شاخص مدیریتی می باشند. از محدودیت پژوهش می توان با عدم قابلیت تعمیم نتایج پژوهش به سایر صنایع نام برد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن صفدری
کارشناسی ارشد، مدریت تکنولوژی، گرایش سیاست های تحقیق و توسعه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
محمدحسن چراغعلی
استادیار، دکتری و مدیریت صنعتی،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
قنبر عباس پوراسفدن
استادیار، دکتری و مدیریت صنعتی،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :