بررسی و تحلیل ماهیت صکوک استصناع به منظور تعیین ویژگیهای پروژه های دارای قابلیت تامین مالی بوسیله این اوراق

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه و تعالی کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICBDE01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 877
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرفیض فلاح شمس

استادیار، دکترای مدیریت مالی، مدرس دانشگاه علوم اقتصادی

ابوالفضل شهرآبادی

استادیار، دکترای مدیریت مالی، مدرس دانشگاه علوم اقتصادی

مرتضی معلمی

کارشناس ارشد - MBA گرایش مالی، دانشگاه علوم اقتصادی

چکیده

اوراق بهاداری که بر مبنای عقود اسلامی طراحی میشوند را صکوک می نامند. اوراق صکوک در جریان تبدیل به اوراق بهادار کردن داراییها شکل گرفته اند ، در نتیجه در طبقه بندی اوراق بهادار با پشتوانه دارایی قرار می گیرند. صکوک استصناع اوراق بهاداری است که بر اساس قرار داد ساخت منتشر می شود و هدف اصلی آن تجهیز منابع مالی برای تولید محصولی است که سفارش ساخت آن داده شده است. انواع پروژه هایی که در یک سازمان بکار گرفته می شوند می توانند با توجه به ویژگیهای مختلف طبقه بندی گردند. این طبقه بندی را می توان در زمینه های خروجی پروژه ، اندازه پروژه ،درجه ریسک ، سود آوری ، گردش نقدینگی و نوع تعریف پروژه انجام داد. به عنوان مثال در طبقه بندی پروژه ها بر اساس خروجی می توان سه دسته شامل پروژه های محصول ، پروژه های خدماتی و پروژه های اصلاح مداوم را ذکر کرد. با همه جذابیت ها و منافع صکوک استصناع هنوز تحقیق جامع و کاملی در زمینه ویژگیهای پروژه های دارای قابلیت تامین مالی توسط این اوراق انجام نگردیده است. در این تحقیق با تحلیل محتوای فقهی ، حقوقی وفرآیندهای صکوک استصناع این ویژگیها استخراج و تعیین گردیدند. از نتایج تحقیق می توان بیان نمود که در دسته بندی بر مبنای خروجی، فقطپروژه های با خروجی محصول می توانند توسط اوراق سفارش ساخت تامین مالی شوند. و همچنین در دسته بندی بر مبنای سود آوری ، صکوک استصناع می تواند برای تامین مالی پروژه های فاقد سود و یا زیانده بر خلاف بسیاری از اوراق نیز بکار رود.

کلیدواژه ها

صکوک ، صکوک استصناع ، تامین مالی ، ویژگیهای پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.