بررسی اثر هورمونهای اکسینی بر کیفیت ریشهزایی قلمههای آویشن کوهی(Thymus kotschyanus)با هدف تولید پایههای یکسان(کلون) در استان سمنان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 745

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DESERT02_078

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر هورمون های اکسینی بر استقرار و ریشه زایی قلمه های آویشن کوهی در شرایط گلخانه، تحقیقی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو نوع هورمون رشد: ایندول بوتریک اسید و ایندول استیک اسید در هفت غلظت مختلف (٠، 100، 200، 300، 1000، 2000 و 3000 میلی گرم بر لیتر) بود. ویژگی های مورد مطالعه شامل طول ریشه، درصدریشه زایی و وزن خشک ریشه قلمه ها بود. نتایج آزمایش نشان داد حداکثر درصد ریشه زایی مربوط به کاربرد غلظت های 100 میلی گرم بر لیتر از هورمون ها بود. همچنین تیمار قلمه ها با هورمون ایندول استیک اسید نسبت به ایندول بوتریک اسید قلمه هایی با درصد ریشه بهتری را تولید کرد. نتابج این آزمایش امکان تولید کلون از پایه های منتخب آویشن کوهی را میسر ساخت.

نویسندگان

فرزانه بهادری

عضوهیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :