بررسی اجمالی درمورد اهمیت اندازه گیری موجک چشمه
محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه فناوری در صنعت نفت
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,340
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TDCA02_018
تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1386
چکیده مقاله:
در مطالعات لرزه نگاری برای تعیین موقعیت های حفاری اهداف کوچک (تله های چینه ای) ویژگی های جزئی بیانگر تغییرات سنگ شناسی محسوب می شود. در پردازش داده های لرزه ای تشخیص ناپایداری های جانبی موجک لرزه ای بوجود آمده در عملیات و ممانعت از ایجاد آن می تواند در اشکار سازی جزئیات سنگ شناسی موثر باشد. تشخیص این ناپایداری مشکل بوده گاه با بهترین روش های کنترل کیفیت قادر به تشخیص آن نخواهیم بود. عملیات لرزه نگاری خشکی گاه با دو نوع چشمه انرژی انجام می شود، پدیده های موجود در عملیات دریائی نیز اختلاف های وابسته به مکان را در مشخصات چشمه انرژی بوجود خواهند اورد. هرگونه خطا حاصل از عملیات و ایجاد شده در پردازش موجب خواهدشد تا نتایج روش های کمی تفسیر واقعی نبوده و مورد اعتماد نباشد.
عدم آشنایی با روش های تعیین موجک چشمه، اختلاف نظر موجود در مدل اساس مدل همامیخت و وجود روش های آماری استخراج موجک (که غیر واقعی گزارش نشده است) موجب گردیده تا در مورد اندازه گیری مستقیم موجک، گزارش های متمرکز کمتر دیده می شود.
این مقاله سعی دارد، جایگاه دانستن موجک چشمه در پردازش و تاثیر آن بر نتایج اکتشافات هیدروکربوری را هرچند بطور خلاصه بیان نماید. بنابراین ابتدا مدل همامیخت، سپس علت های ایجاد ناپایداری موجک در داده های لرزه ای و چگونگی استفاده از موجک ثبت شده برای حل این مشکل بحث خواهد شد.
نویسندگان
محمدرضا سکوتی دیارجان
اداره کل ژئوفیزیک مدیریت اکتشاف
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :