برآورد همبستگی ژنتیکی و فنوتیپی شمار سلولهای بدنی در طول دوره شیردهی در گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از رکوردهای روز آزمون

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 545

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_1099

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

سلولهای بدنی از گلبولهای سفید خون و سلولهای اپیتلیال تشکیل شدهاند .تعداد سلولهای بدنی بیانگر سلولهای موجود درشیر است. ازآنجائیکه همبستگی بالایی بین شمار سلولهای بدنی و سرعت ابتلا به عفونت غدههای پستانی وجود دارد و انتخاب مستقیم برای کاهش ورم پستان اغلب به دلیل فقدان اطلاعات ثبت شده و همچنین وراثت پذیری پائین آن دشوار است استفاده ازscc به عنوان یک ابزارانتخاب غیرمستقیم برای کاهش ورم پستان در بسیاری از مطالعات پیشنهاد شده است، به همین منظور از اطلاعات مربوط به دورههای شیردهی اول و دوم و سوم گاوهای هلشتاین ایران که طی سالهای 1386 تا 1388 توسط مرکز اصلاح نژاد دام کشور جمع آوری شده بود،استفاده گردید. اطلاعات مورد استفاده شامل 100400 رکورد روزآزمون تولید شیر و ترکیبات آن و شمار سلول های بدنی مربوط به13157 حیوان در 50 گله بود. در تحقیق حاضر همبستگی ژنتیکی و فنوتیپی بین نمرهی سلولهای بدنی در روزهای مختلف شیردهی با استفاده از یک مدل روز آزمون رگرسیون تصادفی برآورد شدند، بر اساس نتایج این تحقیق با افزایش فاصلهی تعداد روزهای شیردهیهمبستگی ژنتیکی کاهش مییابد و همبستگی ژنتیکی بین نمرهی سلولهای بدنی در روزهای شیردهی مجاور بطور کلی زیاد می باشد اما در ابتدا و انتهای دوره نسبت به اواسط بیشتر است، به عنوان مثال همبستگی ژنتیکی نمرهی سلول های بدنی در روز 5 و 305 0,98 برآورد گردید.به طور کلی با افزایش فاصله در ابتدا مقادیر همبستگی کاهش یافته اما به تدریج و مجددا همبستگی ژنتیکی در جهت منفی افزایش می یابد. بطور کلی همین روند در همبستگی فنوتیپی نیز ملاحظه میگردد. و میزان وراثتپذیری در ابتدا و انتهای دوره زیاد و در اواسط دوره کم می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سپیده انصاری نمین

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مسعود اسدی فوزی

دانشیار بخش علوم دامی دانشگاه شهید باهنر کرمان

رسول خدابخش زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه شهید باهنر کرمان

سحر انصاری نمین

کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان نمین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Sordillo LM, Streicher KL (2002) Mammary gland immunity and mastitis ...
  • Koivula M, Mantysaari EA, Negussie E, Serenius T (2005) Genetic ...
  • Kasravi R (2008) Trouble shooting contagious mastitis in dairy herds. ...
  • Goldammer T, Zerbe H, Molenaar A, Schuberth HJ, Brunner RM, ...
  • Reents R., Jamrozik J., Schaeffer L. . and Dekkers , ...
  • نمایش کامل مراجع