بررسی الکتروشیمیایی اثر غلظت یون های خورنده بر مقاومت پوشش ضدخوردگی برپایه نانو ذرات پلی آنیلین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی(نفت،گاز و پتروشیمی)
  • کد COI اختصاصی: FNCOGP01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 897
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه نجفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، دانشکده فنی مهندسی، شاهرود

رضا عارفی نیا

دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیمی، مشهد

صاحبعلی منافی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود،دانشکده فنی مهندسی ، شاهرود

چکیده

در این مطالعه اثر غلظت یون های خورنده بر رفتار ضد خوردگی یک پوشش دارای نانو ذرات بازدارنده پلیمری بررسی شده است. پوشش اپوکسی استر دارای 1 درصد وزنی نانو ذرات بازدارنده پلی آنیلین روی کربن استیل پوشش داده شد و سپس درمعرض محیط های خورنده از محلول نمکی کلرید سدیم با غلظت های1/5و3/5و5 درصد وزنی در آب مقطر بمدت 111 روزو در دمای محیط قرار گرفت. برای بررسی رفتار ضد خوردگی از روش موثر طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیاییEISاستفاده شد. اندازه گیری هایEISبرای فلز پوشش داده شده در سه محیط خورنده و در زمان های متوالی و مشخص انجام شد. رفتار خوردگی سیستم با استفاده از نرم افزارZviewو ایجاد مدل های مدار معادل شبیه سازی شد در این مدارهای معادل از المان های الکتریکی خازن و مقاومت برای شبیه سازی استفاده شد. به کمک نتایج اندازه گیری امپدانس در قالبنمودارهای بد و نایکوئیست، پارامترهای خوردگی برای مدل های شبیه سازی شده در نرم افزار مانند مقاومت حفرات محاسبه شد. بررسی تغییرات مقاومت حفرات نشان داد که مقاومت حفرات در شروع غوطه وری کاهش و سپس افزایش می یابد این رفتار نشان دهنده رفتار هوشمند ضدخوردگی برای نانو ذرات بازدارنده پلی آنیلین در محیط خورنده نمکی است. علاوه براین در محیط با غلظت3/5درصد وززنی کلرید سدیم پوشش دارای بیشترین مقاومت حفرات و در نتیجه مقاومت به خوردگی است

کلیدواژه ها

خوردگی، مقاومت حفرات، پوشش، پلی آنیلین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.