ارزیابی رفتار مسافران در انتخاب شرکتهای هواپیمایی در پروازهای داخلی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-10-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل رمضانپور

استادیار، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

محمد دوستار

استادیار، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

حمیدرضا فتوحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس بین الملل دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

چکیده

صنعت حمل و نقل هوایی به دلیل مشکلات اقتصادی جوامع در سالهای اخیر با رکود و افت درآمد مواجه شده است. این صنعت همواره در جستجوی راههایی برای کاهش هزینهها و افزایش بازده بوده است. شناخت بهتر رفتارهای مسافران درانتخاب شرکتها در این زمینه کمک بسیاری به شرکتها میکند. این موضوع در ایران نیز در سالهای اخیر با افزایش تعداد شرکتها، افزایش رقابت تجاری بین آنها و شرایط اقتصادی کشور توجه زیادی را به خود جلب نموده است. در این تحقیقکه به بررسی رفتارهای مسافران در انتخاب شرکتهای هواپیمایی داخلی میپردازد، جهت جمعآوری اطلاعات مورد نیاز ازمسافران با استفاده از مشاورات صاحبنظران و اساتید دانشگاه، پرسشنامهای طراحی و 21 معیار که تصور میرفت در انتخاب مسافران نقش مهمی داشته باشد تعیین شد و از مسافران خواسته شد تا بر اساس میزان اهمیت هر یک به آنها نمره دهند.این 21 معیار بر اساس میزان اهمیت از دیدگاه مسافران اولویتبندی شدند. علاوه بر این، این تحقیق در پی یافتن روابط مهم بین اولویت معیارها و گروه های مختلف مسافران بر اساس مشخصات فردی و ویژگ یهای سفر آنها است. برا ی دستیابی به اهداف تحقیق 6 فرضیه مطرح و توسط آزمو نهایANOVA و همگنی واریانسها مورد بررسی قرارگرفتند. با استفاده از این روش، معیارهایی که در گروههای مختلف مسافران تفاوتهای قابل توجهی از نظر اهمیت و اولویتداشتند نیز مشخص شدند. در این تحقیق 8 فاکتور اصلی که مهمترین تأثیر را در فرآیند انتخاب مسافران داشتند مشخصشدند که به ترتیب شامل اجرای به موقع پروازها، ایمنی پرواز، قیمت بلیط، زمان مناسب پرواز، تعداد سوانح گذشته هر شرکت، میزان پاسخگویی در زمان بروز مشکل و تأخیر، نحوه فروش بلیط و امکان رزرو اینترنتی و نحوه برخورد خدمه و پرسنل هستند. نتایج این تحقیق مفاهیم کاربردی را برای خطوط هوایی در زمینه رقابتهای تجاری فراهم میکند وزمینههایی را برای انجام این نوع مطالعات در ایران معرفی میکند.

کلیدواژه ها

بازاریابی خطوط هوایی ، معیارهای انتخاب شرکت های هواپیمایی ، مسافران پروازهای داخلی ، رفتارمسافران حمل ونقل هوایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.