شبیهسازی رفتار رانندگان با استفاده از مدل بارهای الکتریکی (مطالعه موردی: بزرگراه تهران – کرج)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-8-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسعید منجم

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

سیدمحمد سادات هاشمی

استادیار، دانشکده راهور، دانشگاه علوم انتظامی، تهران، ایران

امیر جمشیدنژادتوسرامندانی

دانشآموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

چکیده

در این مقاله مدل بارهای الکتریکی به عنوان یک مدل خرد ترافیک برای توصیف رفتار حرکتی رانندگان در قسمت اصلی آزادراه استفاده شده است. این توصیف با پر و خالی شدن سلولهای آزادراه مجازی انجام گرفته اس ت. براساس اینموقعیتهای مکانی جابهجا شدن وسایل نقلیه نیز، بررسی شده است. در این مدل رفتار وسایل نقلیه مشابه با رفتار بارهای الکتریکی همنامی است که در یک مسیر شیبدار حرکت خواهند کرد. در مدل ارایه شده بر هر وسیله نقلیه، درهر گام زمانی نیروهای الکتریکی از وسایل نقلیه دیگر و نیروی ثقل خود آنها وارد شده است. برحسب این نیروه ا، مکان وسایل نقلیه برای گام زمانی بعدی تعیین شده است. برای بررسی رفتار حرکتی رانندگان در قسمت اصلی آزادرا ههای تهران، از دادههای قبلی برداشت شده از بزرگراه تهران-کرج در تحقیقات گذشته استفاده شده است. از یک نر مافزارشبیهساز خرد ترافیک نیز برای شبیهسازی مدل پیشنهادی استفاده شده است. با مقایسه موقعیت وسایل نقلیه در شرایط واقعی با مقادیر متناظر آنها در محیط شبیهسازی، میزان مطابقت مدل با رفتار حرکتی رانندگان در شرایط واقعی نمایش داده شده است. مقایسه نتایج بهدست آمده از شبیهسازی با دادههای استفاده شده از شرایط واقعی نشان داده که مدلEM برای توصیف رفتار حرکتی رانندگان در قسمت اصلی آزادراههای تهران مناسب بوده است.

کلیدواژه ها

تئوری ترافیک ، شبیه سازی ، رفتاررانندگی ، مدل سلولی ، بارهای الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.