شبیهسازی حرکت جریان غیردائمی سیل توسط مدل ماسکینگام توسعه نیافته در قیاس با مدل عددی موج دینامیکی نرم افزار MIKE 11 مطالعه موردی رودخانه زشک

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 569

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DCEAEM01_329

تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1393

چکیده مقاله:

از مسائل مهم در مهندسی رودخانه، پیش بینی چگونگی طغیان و فروکش سیل یا صعود و نزول سطح آب در محل معینی از رودخانه است. روندیابی سیلاب عملیاتی است محاسباتی،که تغییرات مقادیر متغیرهای هیدرولیکی، هندسه جریان وشکل موج سیل را به عنوان تابعی از زمان در یک یا چند نقطه در طول آبراهه ها پیشبینی میکند. سیل از جمله جریانهای غیردائمی متغیر تدریجی می باشد که با زمان و مکان متغیر است. معادلات یک بعدی حاکم بر جریانهای غیردائمی درآبراههها معادلات پیوستگی و اندازه حرکت بوده و به معادلات سنت ونان معروف هستند. از جمله روشهای رایج در عملیات روندیابی و شبیه سازی جریان سیلاب روش هیدرولوژیکی ماسکینگام و مدل عددی موج دینامیکی نرمافزار MIKE11 می باشند. در این ارتباط واسنجی و ارزیابی این مدل ها امری ضروری است. در این مطالعه نتایج مدل کامپیوتریMIKE 11 با محاسبات حاصل از برنامه نویسی روش ماسکینگام ترسیمی در نرم افزار Matlab مقایسه شده است. منطقه مورد مطالعه رودخانه زشک در شمال شرقی ایران و در استان خراسان واقع شده است. نتایج این مطالعه نشان میدهد که مدلعددی موج دینامیکی نرمافزار MIKE11 اگر چه نیازمند دادههای متعدد و روند مدلسازی پیچیده است اما نتایج خروجی آن در مقایسه با نتایج مشاهداتی ایستگاههای هیدرومتری از دقت بالایی برخوردار است.

نویسندگان

الهه رضاپور

دانشجوی کارشناسی ارشد, دانشگاه سیستان و بلوچستان

غلامحسین اکبری

عضو هیئت علمی و استادیار, دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابریشمی ج.حسینیم.(1378)، "هیدرولیک کانال های باز"، دانشگاه امام رضا (ع)، ...
  • دهقانی، م.(1383. ارزیابی روش های روندیابی سیلاب در رودخانه جر ...
  • عبدالشاه نژاد، ع.(1375. مقایسه روش های مختلف هیدرولیکی و هیدرولوژیکی ...
  • کوچک زاده، ص.پرورش ریزیغع. (1384)، "مقدمه ایبر هیدرولیک جریان های ...
  • مهدوی، م.(1384)، "هیدرولوژی کاربردی".جلد دوم.انتشارات دانشگاه تهران، تهران. .293-272 _ ...
  • Chanson, H. , (2004), "The Hydraulics of Open Channel Flow ...
  • Chow, V, .T. , (1982). "open-channel Hydraulics ".McGraw-Hil pub .co., ...
  • نمایش کامل مراجع