تعیین عوامل موثر بر پذیرش تکنولوژی تقطیر در تولید فرآورده های گیاهی در صنعت اسانس گیری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: NDMCONF01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1094
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانیار بامدادصوفی

عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی.

مینا فرجی

کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

موضوع مقاله حاضر بررسی عوامل موثر بر پذیرش تکنولوژی در صنعت اسانس گیری از گیاهان دارویی با استفاده از روش تقطیر آب جوش و خلا است. لذا در این پژوهش از مدل پذیرش تکنولوژی شامل 4 مولفه کارایی، سهولت استفاده، سودمندی و قابلیت اطمینان استفادهشده است. به علاوه تاثیر پذیرش تکنولوژی بر نگرش تولیدکنندگان و همچنین بر قصد خرید آنها مورد سنجش قرار گرفته است. در این راستاپرسش نامه ای طراحی و میان 05 از تولیدکنندگان اسانس گیاهی با روش سنتی توزیع گردید تا میزان پذیرش تکنولوژی صنعت تقطیر یا استخراج با حلال توسط آنها اندازه گیری شده و همچنین نگرش آنها نسبت به خرید تکنولوژی ارزیابی شود. که نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر آن است که 4 مولفه کارایی، سهولت استفاده، سودمندی و قابلیت اطمینان همگی بر نگرش تولیدکنندگان نسبت به تکنولوژی تولیدصنعتی اسانس با روش تقطیر )آب جوش و خلا(و قصد خرید و استفاده تاثیرگذارند. همچنین اثر نگرش تولیدکنندگان نیز بر قصد خرید و استفاده آنها هرچند ضعیف تر ولی موثر است.

کلیدواژه ها

اسانس، پذیرش تکنولوژی، گیاهان دارویی، روش های استخراج اسانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.