لزوم توجه به زمینه گرایی برای رسیدن به معماری پایدار با رویکرد معماری اقلیمی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,206

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EETCC01_140

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

تحولات و پیشرفت های چند دهه اخیر در توسعه علوم موجب رشد سریع جمعیت جهان شده است و این امر پیامدهای ناخوشایندی نیز برای محیط زیست داشته و به موازات این تحولات صنعت ساختمانی نیز جهانی شد و دیگر توجه به مسائلی همچون وابستگی فرهنگی اجتماعی واقلیمی کمرنگ شدند. -بر همین اساس توجه به اهمیت معماری پایداری می تواند در هدایت درست پیشرفت ها و ایجاد تعادلی پایدار و سازمان یافته بین محیط طبیعی و مصنوع تأثیر گذارباشد. بنابر تعریفی که توسط کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه WCED بیان شد توسعه پایدار برآورده کننده نیازهای نسل کنونی بدون به مخاطره انداختن توانایی های نسل آینده در تأمین نیازهای خود است. و بر اساس طرح سازمان بین المللی همکاری اقتصادی و توسعه OECD بناهای پایدار به بناهایی اتلاق می گردد که کمترین تأثیرات مخرب را بر محیط های طبیعی و محیط های مصنوع، ناحیه اطرافشان و همچنین متن و زمینه کلی خود داشته باشد. بنابراین تعریف معماری پایدار را می توان با تأکید بر زمینه گرایی میسر نمود. اصول معماری زمینه گرا همچون معماری پایدار به زمین مداری و پیوند محیط با فضا تأکید دارد و با توجه حساسانه به بستر خود شکل می گیردو در تلاش برای خلق محیطی مطلوب تر نسبت به بستر کنونی خوداست. هنرمند معمار اینگونه، پیامی را که بستر معماری به او انتقال می دهد را به غنیمت می رساند و طراحی می کند. توجه به زمینه و فاکتور های فرهنگی اجتماعی و اقلیمی و ویژگی های کالبدی و شرایط - خاص هر منطقه می تواند سکوی پرش برای سوق به معماری پایدار در بستری خاص از محیط زیست باشد. این پژوهش بر آن است که زمینه گرایی را به عنوان یکی از اصول طراحی و معماری پایدار در حیطه پایداری محیطی معرفی کند. این پژوهش با مطالعات کیفی و روش تحقیق توصیفی صورت پذیرفته و ابزار گردآوری داده ها و مشاهدات عین و مطالعه منابع مکتوب، اسناد و مدارک می باشد.

کلیدواژه ها:

تعادل پایدار زمینه گرایی محیط مطلوب معماری پایدار

نویسندگان

حنانه اعدل

مدرس دانشگاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • طاهباز، منصوره، جلیلیان، شهربانو، اصول معماری همساز با اقلیم، دانشگاه ...
  • امین رنجبر، سپیده، جایگاه سبک شناسی و در معماری پایدار، ...
  • تولایی، نوین، زمینه گرایی در شهرسازی، نشریه هنرهای زیبا، 1380 ...
  • سرتیپی پور، محسن، رویکرد محلی گرایی در معماری روستاهای ایران، ...
  • محسنی معلم کلایی، محمد، تاثیرات طراحی پوسته سبز در سقف ...
  • حجتی، ریحانه، شیرزاد، زهره، زمینه تداوم حیاط منظرین، نشریه معماری ...
  • کریر، راب، فضای شهری، انتشارات نشرخاک، 1383 ...
  • نمایش کامل مراجع