تولید خربزه ارگانیک در اراضی دریاچه هامون سیستان
محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 913
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPDA01_2682
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
خربزه یکی از مهمترین محصولات جالیزی بوده و سرشار از ویتامین های قابل جذب و املاح مورد نیاز بدن است. یکی از مناطق کشت خربزه در استان اراضی دریاچه هامون است. روش کشت به این صورت است که، پس از گرم شدن هوا و پس روی آب دریاچه هامون ، در زمین هایی که هنوز مرطوب هستند، سالیانه حدود 1000-100 هکتار خربزه از توده های محلی از جمله سفیدک خط دار، قندک و چپات اشتری از اواسط خرداد تا اواخر مرداد کشت می گردد. برداشت از اواخر مرداد شروع و تا اواخر آبان ادامه دارد. از هر هکتار مزارع دریاچه حدود 7-3 تن خربزه برداشت می گردد. . حدود 70-60 درصد آن به صورت خیارک(پشمک) و بقیه خربزه رسیده، برداشت می گردد. مزرعه به صورت دیم بوده و در طول دوره رشد و نمو، آبیاری صورت نمی گیرد. به علت عدم استفاده از هیچ نوع سم ، کودو حتی عدم آبیاری، خربزه تولیدی کاملا ارگانیک و خوش طعم است. بالا بودن کارآیی انرژی، برداشت محصول در خارج ازفصل معمول منطقه و بالا بودن قیمت فروش محصول از دیگر مزایای این نوع کشت است. لازم به ذکر است به علت عدمشخم اراضی و رسی بودن بافت، موجب برداشت خاک نشده و مشکل زیست محیطی ایجاد نمی کند.
نویسندگان
حمزه علی احمدی
سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان
عباس کوهکن
سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :