تاثیر غلظتهای مختلف نیکل بر صفات مرفولوژیک ارقام فلفل دلمه ای در سیستم آبکشت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 441

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2670

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

نیکل یکی از عناصر ضروری در چرخه متابولیسم گیاهان عالی می باشد که به عنوان فلزی سودمند در رشد و نمو گیاهانشناخته شده است.پژوهش حاضر با هدف مطالعه تاثیر غلظتهای مختلف نیکل بر صفات مرفوفیزیولوژیک سه رقم فلفل دلمه ای در شرایط آبکشت انجام گرفته است. در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف نیکل (N(1)=0, N(2)=0/5, N(3)=1 در محلول غذایی بر روی 3 رقم فلفل دلمه ای Figaro , LiricaRZ , Sereno مورد مطالعه قرار گرفت.آزمایش در قالب طرح فاکتوریل در 4 تکرار در محل ایستگاه تحقیقاتی سازمان جهادکشاورزی شهرستان تربت حیدریه انجام گردید. چهاردههفته پس از اعمال تیمارها ، خصوصیات مورفولوژیکی گیاه که شامل ؛ مقدار فتوسنتز ، عملکرد گیاه ، غلظت نیتروژن گیاه، تعداد میوه ، تعداد برگ ، وزن تر و خشک میوه مورد سنجش قرار داد. نتایج تحقیق نشان داد که تغییر غلظت نیکل برروی صفات کمی و کیفی ارقام فلفل دلمه ای تاثیر میگذارد. به گونه ای که کاهش غلظت نیکل در محلول غذایی موجبافت در عملکرد میوه ، میزان نیتروژن گیاه ، مواد جامد قابل حل میوه ، درصد ماده خشک برگ و میوه و همچنین میزانفتوسنتز گردید.غلظت نیکل محلول غذایی بر روی ترکیبات عناصر برگها نیز اثر گذاشت به طوریکه افزایش غلظت نیکلمحلولهای غذایی موجب افزایش نیتروژن و سدیم و به موازات آن کاهش کلسیم و پتاسیم در عناصر برگ ارقام مورد مطالعه گردید. از میان ارقام مورد مطالعه بیشترین عملکرد مربوط به رقم Sereno بود.

نویسندگان

هدا بهبودی

دانشجوی دکتری تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران- مدرس آموزشکده فنی -حرفه ای سما واحد تربت جام

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Adams J., K. Atheron K.A. Banuels. 2009. Effects of hydrogel ...
  • Elia, I., D.L. Godbold and A. Onnis. 2007. Influence of ...
  • Hartman, A.J.M., S.P. McGrath, R.D. Reeves and J.A.C. Smith. 2007. ...
  • _ Albaho.M, Bhat.N, Abo-H, Tomas.B .2009. Effect of three substrates ...
  • Botez, V. and Popescu, N. 1995. Chemical composition of tomato ...
  • Ercisli.S, Sahin.U, Esitken.A, Anapali.O, 2005. Effect of some growing media ...
  • Inden, H. and Torres, A. 2004. Comparison of four substrates ...
  • نمایش کامل مراجع