تأثیرآلاینده نمک سولفونات آنتراکینون برمقدار پرولین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در گیاه ساق ترشک (Rumex sp) و ذرت (Zea mays)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 550

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2101

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

نمک سدیم سولفونات آنتراکینون از مهمترین آلاینده ها در محیط زیست به شمار می رود. ورود این مواد سمی از طریقفعالیت های انسانی باعث آلودگی بسیاری از خاک ها شده است. یکی از دلایل افزایش سطح شوری خاک ، غلظت های بالایترکیبات نمکی در فاضلاب ها می باشد. استفاده از فاضلاب ها برای آبیاری باعث افزایش مقدار یون های نیتروژن ، فسفر، پتاسیم و سدیم و ایجاد سطوح بالای فلزات سنگین در خاک می شود . استرس نمک موجب تولید ROS ها می شود. ROS ها با مولکول های سلولی و متابولیت ها ترکیب شده و نهایتا باعث آسیب سلولی می گردند. گیاهان حاوی متابولیت های آنتی اکسیدانی آنزیمی و غیر آنزیمی می باشند، که همه قادر به دی اکسیده کردن ROS ها هستند. اسیدهای آمینه نظیر پرولین اغلب در تنظیم اسمزی گیاهان عالی در پاسخ به تنش های اسمزی شرکت می کنند. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر سولفونات آنتراکینون با غلظت های مختلف (0، 1، 2، 3 و 4 میلی مولار )بر گیاه ساق ترشک (Rumex acetosa L) و ذرت (Zea mays) در م حیط کشت ماسه (Sand Calture) با استفاده از محلول غذایی هوگلند انجام گرفت. آنالیز آماری داده ها با استفاده از روش تجزیه واریانس یک طرفه طرح آماری اسپلیت پلات و کاملا تصادفی انجام شد. سولفونات آنتراکینون باعث افزایش مقدار پرولین، میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز وسوپراکسیددیسموتاز و پراکسیداز در گیاه ساق ترشک شد اما تأثیری بر این شاخص ها در گیاه ذرت نداشت.

نویسندگان

فرشته سلیمی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی گیاهی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، ایران

قدیر طاهری

استادیار گروه زیست شناسی گیاهی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، ایران

جمشید مهرزاد

استادیار گروه شیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سلیمی، ف.1392. تاثیر آلاینده Anthraquinon 2-sulfonic acid sodium saf بر ...
  • Gramer, G.R. (2002). Response of absisic acid mmutant of Arabidopsis ...
  • Kalyuzhnyvi.s. and Sklyar, v.(2000) _ B iomineralizat ion of azodye ...
  • Paul, M. and A. Hasegava. 1992. Plant cellular and molecular ...
  • نمایش کامل مراجع