بررسی عملکرد ذرت رقم 704 تحت تأثیر کم آبیاری و سطوح مختلف کود دامی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 594

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1192

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

این تحقیق در سال 1386 در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در شهرستان حاجی آباد با هدف بررسی اثرات کم آبیاری و مقادیر کود دامی بر عملکرد و اجزای آن در ذرت دانه ای رقم 704 انجام شد. این آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار به اجرا در آمد . روشآبیاری به عنوان فاکتور اصلی و سطوح کود دامی به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شد. عامل اول یعنی کم آبیاری درچهار سطح شامل : آبیاری از یک طرف پشته تا انتها، آبیاری از یک طرف تا مرحله 12 برگی بعد از آن از دو طرف پشته تا آخر فصل، آبیاری از یک طرف تا مرحله ظهور گل آذین و بعد از آن از دو طرف پشته تا آخر فصل، آبیاری از ابتدا تا آخر فصل رشد از دو طرف پشته و کود دامی به عنوان عامل دوم در چهار سطح شامل: صفر، 20، 40 و 60 تن در هکتار جمعا شامل 16 تیمار در 4 تکرار بکار برده شدند. بررسی کمآبیاری و کود دامی بر روی افزایش راندمان آبیاری به منظور تولید عملکرد دانه نشان داد که تیمار آبیاری از یک طرف پشته ها تا مرحله گلدهی و از این مرحله به بعد آبیاری از دو طرف و مصرف 60 تن کود دامی در هکتار نسبت به بقیه تیمارها بیشتر است ونیز بررسی اثر روش آبیاری و کود دامی بر روی افزایش راندمان آبیاری جهت تولید ماده خشک نشان داده که تیمار آبیاری از یک طرف پشته ها تا انتهای فصل و مصرف 60 تن کود دامی در هکتار بیشترین بوده است. با توجه به نتایج به دست آمده تیمار آبیاری از یک طرف پشته تا مرحله ظهور گل آذین و مصرف 60 تن کود دامی، بهترین می باشد.

کلیدواژه ها:

ذرت دانه ای 704 ، روش آبیاری ، کود دامی ، عملکرد

نویسندگان

حمیدرضا نصیری ششده

کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

سیدعلی طباطبایی

عضو هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری یزد

عبدالحسین عسکری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات حاجی آباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کوچکی، ع. و م. حسینی، 1371، سیر انرژی در اکوسیستمهای ...
  • Fereres, E. and Soriano, M. A. 2007. Deficit irrigation for ...
  • Moutonet, P. 2000. Yield response factors of field crops to ...
  • نمایش کامل مراجع