تاثیر محلول پاشی به کمک ریز مغذی پلی آمین، بور و مولیبدن قبل و بعد از گلدهی بر درصد روغن و ارتفاع بوته در رقم پدیده و محلی اصفهان گلرنگ

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 468

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_0540

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه تاثیر محلول پاشی با محرک های رشد پلی آمین، بور و مولیبدن بر عملکرد و شاخص های رشد در دو رقم گلرنگ زراعی در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال زراعی 91-90 شهرستان دامغان اجرا شد. تیمار های آزمایش شامل (f(1= شاهد (بدون محلول پاشی)، (f(2= محلول پاشی قبل گلدهی (مرحله رویشی) (f(2= محلول پاشی بعد از گلدهی (مرحله دانه بندی ) و ارقام مورد آزمایش (v(1= محلی اصفهان و (v(2= پدیده بود. نتایج نشان داد اثر متقابل معنی دار بین سطوح رقم و محلول پاشی در مورد صفت ارتفاع بوته در رقم پدیده قبل از گلدهی (سانتمتر 74/75) و رقم محلی اصفهان در بعد از گلدهی (سانتیمتر 80/25) بود که نشان داد رفتار ارقام به سطوح محلول پاشی متفاوت می باشد. به طور کلی میانگین محلول پاشی قبل از گلدهی در روغن دانه (درصد 39/29)، نسبت به شاهد و محلول پاشی بعد از گلدهی بهبود داشت. در این آزمایش میانگین رقم محلی اصفهان در روغن دانه (درصد 11/56)، و ارتفاع بوته (سانتیمتر 73/50) نسبت رقم پدیده برتری داشت. به طور کلی می توان نتیجه گرفت رقم محلی اصفهان با داشتن بیشترین شاخص های رشد بهتر عمل کرده است.

نویسندگان

پریسا عرب پوریانی

دانشجوی کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی واحد دانشگاه آزاد دامغان

حمید مدنی جعفر

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مسعود سینکی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان