سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تفضیلی حوضه آبریز مرق با استفاده از تکنیک های RS و GIS

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 485

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_0095

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله مطالعه تفضیلی حوضه آبریز مرق با استفاده از تکنیک های RS و GIS

امروز علم ژئومورفولوژی،به تبیین و تحلیل فرم و فرایندهای ژئومورفیک موجود در سطح زمین می پردازد.این موضوع حاکی از حاکمیت دیدگاه سیستمی بر این علم است؛برخلاف ژئوموفولوژی دیویسی و ژئومورفولوژی کاتاکلیسم .در دیدگاه ژئومورفولوژی دیویسی،حاکمیت فرم های ارضی بر دیگر جنبه ها غلبه داشت و در دیدگاه ژئومورفولوژی کاتاکلیسم،حاکمیت فرایندهای ژئومورفیک بر دیگر جنبه ها مسلط بود.بنابراین،در ژئومورفولوژی امروزی تحلیل فرم و فرایند در عصر کنونی جای گزین تحلیل فرم در عصر دیویس و فرایند در عصر دیدگاه کاتاکلیسم شده است.به طور کلی،به مجموعه عوامل و نیروهای درونی و بیرونی که باعث ایجاد و تغییر در چشم انداز زمین شده «فرایند» و به مجموعه شکل های ارضی که در نتیجه ی عملکرد فرایندهای گوناگون ایجاد می شوند، «فرم» گفته می شود. حوضه آبریز مرق در یکی از زیر حوضه های آبخیز چمرود در یک منطقه کوهستانی در غرب شهرستان واقع شده است.حوضه چمرود وسیع ترین حوضه آبخیز کاشان به حساب می آید که مساحت آن در حدود 1000 کیلومتر مربع است . هدف از این پژوهش مطالعه تفضیلی حوضه آبریز مرق می باشد . در این پژوهش به منظور اعمال مدیریت بهینه منابع طبیعی(آب،خاک،پوشش گیاهی و مطالعات مختلفیدر زمینه خصوصیات هوا و اقلیم شناسی،پوشش گیاهی،زمین شناسی،خاک شناسی،هیدرولوژی،فرسایش و رسوب و سیل خیزی انجام گرفته است.به اینصورت که ابتدا محدوده حوضه آبریز مرق از googleerthe استخراج،طول و عرض و ارتفاع نقاط این حوضه را ذخیره و بعد با استفاده از نرم افزار Global mapper به پسوند shape file تبدیل کرده پس از ورود این اطلاات به GIS انواع نقشه های اقلیم شناسی،زمین شناسی،پوشش گیاهی،خاک شناسی،فرسایش و هیدرولوژی تولید گردید.

کلیدواژه های مطالعه تفضیلی حوضه آبریز مرق با استفاده از تکنیک های RS و GIS:

نویسندگان مقاله مطالعه تفضیلی حوضه آبریز مرق با استفاده از تکنیک های RS و GIS

نسرین نیک اندیش

استادیار دانشگاه پیام نور مرکز آران و بیدگل

علی دارچینی

کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی ، دانشگاه پیام نور مرکز آران و بیدگل

سیدفرزاد حسینی زاده آرانی

مدرس مدعو- گروه جغرافیا ، دانشگاه پیام نورمرکز آران و بیدگل

مقاله فارسی "مطالعه تفضیلی حوضه آبریز مرق با استفاده از تکنیک های RS و GIS" توسط نسرین نیک اندیش، استادیار دانشگاه پیام نور مرکز آران و بیدگل؛ علی دارچینی، کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی ، دانشگاه پیام نور مرکز آران و بیدگل؛ سیدفرزاد حسینی زاده آرانی، مدرس مدعو- گروه جغرافیا ، دانشگاه پیام نورمرکز آران و بیدگل نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ژئوموروفولوژی ، مطالعه تفضیلی، RS و GIS مرق هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 485 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروز علم ژئومورفولوژی،به تبیین و تحلیل فرم و فرایندهای ژئومورفیک موجود در سطح زمین می پردازد.این موضوع حاکی از حاکمیت دیدگاه سیستمی بر این علم است؛برخلاف ژئوموفولوژی دیویسی و ژئومورفولوژی کاتاکلیسم .در دیدگاه ژئومورفولوژی دیویسی،حاکمیت فرم های ارضی بر دیگر جنبه ها غلبه داشت و در دیدگاه ژئومورفولوژی کاتاکلیسم،حاکمیت فرایندهای ژئومورفیک بر دیگر جنبه ها مسلط بود.بنابراین،در ژئومورفولوژی امروزی تحلیل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه تفضیلی حوضه آبریز مرق با استفاده از تکنیک های RS و GIS با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.