بررسی لرزه ای سیستم دوگانه ی قاب خمشی-دیوار برشی
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,681
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCECMHC01_033
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1386
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین پارامترها در طراحی سازهها، بویژه سازههای مرتفع، مقاومت، استحکام و چگونگی مقابله آنها با نیروهای جانبی، به خصوص نیروی جانبی زلزله میباشد، که این امر توسط تعبیه سیستمهای مختلف مقاوم در برابر نیروهای جانبی تامین میگردد. یکی از مناسبترین این روشها کاربرد سیستم دو گانه قاب دیوار میباشد که کاربرد این سیستم در سازه دارای ویژگیهای متعددی میباشد. از مهمترین این ویژگیها میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
الف. با استفاده از این سیستم، یکی از موثرترین عناصر مقاوم در مقابل نیروهای جانبی و پیچش بدست میآید که در این صورت از کارایی دیوار برای جذب عمده نیروهای جانبی و ازکارایی قاب برای تحمل بارهای قائم استفاده میگردد.
ب. در سیستمهای دوگانه، میتوان ستونهای قاب را بصورت مهاربندی شده کامل طراحی نمود.
ج. در بسیاری از حالتها نیروی برشی قابها ممکن است در ارتفاع یکنواخت باشد، لذا میتوان قابهای کف را به صورت تکراری در ارتفاع به کار برد که این موضوع باعث اقتصادیتر شدن طرح نیز میشود.
د. مقادیر لنگرهای خمشی ستونهای قاب و همچنین دیوارهای برشی در سیستمهای دوگانه کمتر از حالت عملکرد منفرد آنها میباشد. همچنین در این سیستمها قسمتی از خمش با تبدیل شدن به نیروی محوری در ستونها قابل موازنه با نیروهای حاصل از وزن سازه میباشد.
در این مقاله ضمن بررسی رفتار سازهها سیستم دوگانه قاب خمشی و دیوار برشی، مواردی از جمله ارتفاع اپتیمم دیوارهای برشی، اثر دیوارها بر رفتار اجزا سازه و نیز عوامل موثر بر عملکرد دیوارهای برشی مورد بررسی قرار میگیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن وفامهر
عضو هیئت عملی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران
محمدرضا صابری
دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :