بررسی و مقایسه اخلاق از دیدگاه افلاطون و فارابی و ارائه راهکارهای عملی جهت تربیت اخلاقی نوجوانان و جوانان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF01_728
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قنبری

دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت ،دانشگاه پیام نور مرکز تهران( )

محمدرضا سرمدی

استاد فلسفه تعلیم و تربیت ،عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مرکزی،ایران :تهران

چکیده

نقش اخلاق وتربیت ا خلاقی در زندگی آدمی،ازجمله ی مواردی است که به دلیل اهمیت بسیار، پیشینه ای به طول تاریخ اندیشه بشری داشته و از بامداد حیات انسان مورد توجه بوده است . در میان فلاسفه بزرگ، افلاطون به عنوان بزرگ ترین فیلسوف دوران باستان وفارابی مبدع و پدر فلسفه اسلامی کسانی هستند که به این فرایند مهم به گونه ای جامع و کامل نگریسته اند، لذا ضروری است که افکار و اندیشه های این بزرگان همواره مورد توجه دست اندر کاران نظام تربیتی قرار گیرد . در این راستا پژوهش حاضربه بررسی و مقایسه اخلاق و تربیت اخلاقی از منظرآنان پرداخته است. اخلاق و تربیت اخلاقی در نزد فارابی به طور کامل رنگ خدایی داشته و فارابی باالهام از مبانی راستین دین مبین اسلام، انسان را از خدا می داند و دراوج تربیت اخلاقی دوباره وی را به خداوند می رساند.در حالی که در فلسفه اخلاقی افلاطون، و به طور کلی فلسفه یونان قدیم، اخلاق بیشتر جنبه انسانی دارد و وجهه انسانی و اجتماعی به خود گرفته است . در این پژوهش ضمن بررسی دیدگاه این دو فیلسوف درحوزه اخلاق وتربیت اخلاقی ، وجوه اشتراک و افتراق میان این دو دیدگاه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت .

کلیدواژه ها

اخلاق ،تربیت اخلاقی ،فارابی ،افلاطون ،اشتراک،افتراق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.