بررسی و ارائه ی راهکارهای نوین و منطقی پیش نیازهای انشانویسی با تأکید بر آموزش صحیح مهارت فعال نوشتن(انشا)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF01_551
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد آتش افروز

هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی و ارائه راهکارهای نوین و منطقی پیش نیازهای انشانویسی با تاکید بر اموزش صحیح مهارت فعال نوشتن (انشا) انجام پذیرفت. پیروی از روش های نوین و ارائه روش های جدیدتر از اهداف این تحقیق بود و در طی این تحقیق سوال با کدام الگو می توانیم تحولی در زنگ انشا ایجاد و راه را برای پرورش نویسندگانی توانمند در اینده هموار نماییم؟ مطرح گردید و برای پاسخ به این پرسش به منابع کتابی و تحقیقی فراوانی مراجعه شد. روش بکار رفته در این تحقیق شیوه کتابخانه ای و توصیفی بود و اما محقق بر اساس تجارب خود در کلاس های دوره کاردانی و کارشناسی در مراکز تربیت معلم با استفاده از این روش ها معلمان را مشتاق به استفاده از طرحی به نام (خرم) می نمود و سپس بازخوردها را می گرفت و سعی در برطرف نمودن مشکلات این روش در موقعیت های دیگر را می نمود و نتیجه این مطالعات و تجارب تبدیل به تحقیق حاضر شد. طرح خرم خود شامل دو بخش می باشد که یک بخش آن در این مقاله ارائه می گردد. A- طراحی اموزشی کوتاه مدت روش خرم: (با استفاده از این طرح در مدت کوتاهی - چند جلسه- روند انشا نویسی در مخاطب پیشرفت خواهد نمود ) این بخش با طرح موضوع آغاز و با نوشتن انشای کامل توسط شاگرد پایان می پذیرد. در پایان تحقیق چند نکته کلیدی جهت برگزاری بهتر کلاس انشا پیشنهاد شده است از جمله : - پس از خواندن انشا نقد و بررسی نباید فراموش گردد. - در اموزش انشا از شتابزدگی پرهیز گردد. - تبدیل کلاس انشا به کارگاه اموزشی انشا - منابعی برای قوی شدن انشا در اختیار شارگردان بگذاریم. - ارزش دادن به کلیه نوشته ها. - تشویق افراد به مطالعه کتب مختلف جهت آشناییی با افکار نویسندگان و قوی شدن دامنه واژگانی انها.

کلیدواژه ها

طرح خرم، مهارت نوشتن، خلاقیت، روش فعال محور، یادگیری مشارکتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.