سبکهای مدیریت تعارض و ارتباط آن با شخصیت شغلی مدیران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF01_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 967
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه میرشکاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین سبک های مدیریت تعارض و ارتباط آن با شخصیت شغلی مدیران انجام گرفته است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد و جامعه ی آماری آن را کلیه ی مدیران آموزشی زن و مرد مقطع متوسطه دوره اول نواحی 1 و 2 شهر زاهدان تشکیل می دهند. برای نمونه گیری از روش سرشماری استفاده شده است. بدین سبب ازکل جامعه ی آماری به تعداد 107 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شده است. به جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه شخصیت شغلی واریسزاک و کینگ( 2001) که دارای 40 سوال و سب کهای مدیریت تضاد گریت( 2005 ) که دارای 5 سوال م یباشد، استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها از نوع محتوایی و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 0/751 و 0/738 برآورد گردید. روش تجزیه و تحلیل به دو صورت توصیفی و استنباطی بوده است. در سطح توصیفی، با استفاده از شاخص های آماری نظیر رسم جداول فراوانی، میانگین و انحرافاستاندارد به توصیف داده ها پرداخته شده است؛ و در سطح آمار استنباطی به منظور پاسخ به سوالات تحقیق از آزمون تی تک گروهی، آزمون همبستگی، آزمون ریگرسیون گام به گام و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده گردید. یافته های پژوهش حاکی از آن است که شخصیت شغلی مدیران آموزش و پرورش تا حدودی هدفمند بوده و تمایل به سخت کوشی و تغییر در سازمان را دارند. همچنین سبکهای تعارض رایج در بین مدیران به ترتیب سبک همکاری، مصالحه و سازش است و سبکهای اجتناب و رقابت در بین مدیران کمتر رایج می باشد. دیگر یافته ها حاکی از آن است که بین سبکهای مصالحه، سازش، اجتناب و رقابت و شخصیت شغلی رابطه معناداری وجود ندارد و تنها بین سبک همکاری با شخصیت شغلی در سطح اطمینان 99 درصد رابطه معناداری وجود دارد (0/01< p) . نتایج رگرسیون گام به گام برای پیش بینی شخصیت شغلی نشان میدهد که فقط سبک همکاری در مدیریت تعارض وارد معادله رگرسیون گردید و به میزان تنها 0 درصد توانست شخصیت شغلی را تبیین کند.

کلیدواژه ها

مدیریت تعارض – سبکهای مدیریت تعارض – شخصیت شغلی – مدیران مقطع متوسطه دوره اول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.