حسابداری و فرهنگ؛ دو حلقه زنجیر یادو قطب آهن ربا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی ابراهیمی رومنجان

. مدیر گروه حسابداری علمی کاربردی جهاد دانشگاهی بیرجند

محمد خراشادی

مدیر گروه حسابداری دانشگاه فنی و حرفه ای (آموزشکده فنی پسران بیرجند)

فاطمه زین الدینی میمند

مربی گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

اقدس عباس آبادی

دانشجوی کارشناسی حسابداری مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی بیرجند

چکیده

فرهنگ در فعالیت های بشر نقش بسیار وسیعی را ایفا می نماید و بر زمینه های سیاسی،اجتماعی و اقتصادی زندگی انسان تأثیرگذار است. برخی از محققان(هافستد 1980 اسچریدر 1987 ) به این مفهوم پی برده اند که فرهنگ همانند چسبی است که اعضای سازمان یا مردم یک کشور را به یکدیگر پیوند می دهد. به طور کلی فرهنگ بر تعاملات بین افراد، سازمان ها و ملت ها اثرمی گذارد. بدلیل اثر فرهنگ بر فعالیت های اجتماعی، کسب شناخت از ماهیت فرهنگ و نحوه تاثیرگذاری آن برفعالیت ها بسیار ضروری می باشد. ازاین رو درسال های اخیر مدل های متنوعی به منظور بررسی تاثیر فرهنگ بر حسابداری ارائه شده است. در این مقاله سعی خواهد شد تا مسیر تحولی از مدل های مختلف و نگاه آن به حسابداری و هم چنین تاثیرات فرهنگ در حسابداری به عنوان دو موضوع بهم متصل و مغایرت های آن ها باهم از دیدگاه تضاد بین آن دو پرداخته شود. اصلی ترین و مهم ترین ضعف فرهنگی بر رویه های حسابداری ناتوانی در ایجاد چارجوبی مناسب برای تاثیر فرهنگ بر معیار فنی حسابداری می باشد. فرهنگ حاکم بر جامعه است که موضوعی را در آن جامعه بصورت عرف در می آورد و هم چنین عرف جامعه است که کم کم به قانون نانوشته و سپس الزامات فراگیر تبدیل شده و در این میان حسابداری را به عنوان یکی از اجزای خوش تاثیر قرار می دهد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که در ایران به دلیل وجود فرهنگ خاص بسیاری از پیش شرط های پیشرفت حسابداری مطابق با فرهنگ غربی وجود ندارد.

کلیدواژه ها

فرهنگ، حسابداری، ارزش، جوامع، تفاوت های فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.