حذف فسفر موجود در پساب با استفاده از بایوفیلترها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE07_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر صفایی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زه کشی دانشگاه تهران

عبدالمجید لیاقت

عضو هیات علمی گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

مسعود پارسی نژاد

عضو هیات علمی گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

چکیده

توسعه روش های ساده و مقرون به صرفه در جهت حذف فسفر از پساب های آلوده در جهت کنترل پدیده یوتریفیکاسیون و حفظ محیط زیست بسیار حیاتی می باشد. در این راستا، این تحقیق به منظور ارزیابی حذف فسفر به طریق جذب سطحی توسط چند بایوفیلتر انجام شد و درصد حذف هر کدام در مدت زمان بهیته تعیین گشت. نتایج آزمایشات پیمانه ای نشان داد که جذب تمام فیلترها به خوبی از معادله ایزوترم فرندلیخ تبعیت می کند و در بین آن ها خرده چوب ریز بالاترین ظرفیت حذف فسفر را داشت که این مقدار برابر 436/0 میلی گرم فسفر به ازاء هر گرم جاذب بود که قابل مقایسه با بسیاری از فیلترهای صنعتی ارائه شده می باشد. همچنین مشخص شد با افزایش زمان و افزایش غلظت اولیه فسفر، ظرفیت حذف فیلترها بالا رفته که در نهایت در زمان تعادل این میزان به مقدار ثابتی می رسد. میزان جذب سطحی نیز در ارتباط مستقیم با میزان کلسیم موجود در فیلترها و سطح موثر آن ها می باشد. در نهایت تمام فیلترها در مدت زمان سه ساعت توانستند حداقل 60% میزان فسفر موجود در محلول ها را حذف کنند. نتایج نشان داد این بایوفیلترها به عنوان یک روش بهبود کیفیت آب مقرون به صرفه، می توانند به عنوان مکمل دیگر روش های مدیریت کشاورزی در جهت کاهش بار آلودگی ورودی به منابع آب، مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

پساب کشاورزی، بایوفیلترها، حذف فسفر، ایزوترم های جذب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.