تغییرات ویژگی های فیزیکی خاک اره درطیف رایندکمپوست شدن درترکیب با منابع آلی و معدنی نیتروژن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE07_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه ابراهیمی عقدا

مصطفی مبلی

امیرحسین خوش گفتارمنش

چکیده

یکی از روش های بازیافت و استفاده مجدد از ضایعات کشاورزی، تهیه کود آلی (کمپوست) از این موادمی باشد. کمپوست کردن این مواد در واقع یکی از راهبردهای مدیریت این موادمی باشد که می تواند به عنوان کود یا بستر کاشت مورد استفاده کشاورزان قرار گیردکه از لحاظ اقتصادی نیز دارای ارزش می باشد. به همین منظور مطالعه ایبا هدف بررسی ویژگی های فیزیکی کمپوست خاک اره در ترکیب با سه منبع نیتروژن دار شامل کود اوره، کود مرغی و کود گاوی انجام شد. بدین منظور خاک اره درشت (تراشه چوب) باکود اوره، کود گاوی و کود مرغیترکیب و برخی از ویژگی های فیزیکی ترکیب های حاصله در طی یک دوره 49 روزه هر 7 روز یک بار اندازه گیری شد.به طور کلی نتایج این تحقیق نشان می دهد که کاربرد کود گاوی موجب بهبود شرایط نگهداشت آب و تهویه ای خاک گردید اما به نظر رسید که کود مرغی مورد استفاده به دلیل آبگریزی که داشت، با تاثیر بر آبگریزی توده حاوی این ترکیب، موجب کاهش مقدار آب موجود در توده، بعد از خروج آب ثقلی آن شده بود. کود مرغی جرم مخصوص حقیقی و ظاهری را نسبت به سایر تیمارها بیشتر افزایش داد. کمترین جرم مخصوص ظاهری و بیشترین تخلخل تهویه ای 35 روز پس از خوابانیدن ترکیب ها حاصل شد.

کلیدواژه ها

بستر کشت، خاک اره، ویژگی های فیزیکی، تخلخل، تغییرات زمانی، کود دامی 

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.