قابلیت سنجی ژئومورفوسایت های منطقه آزاد ارس با استفاده از روش پریرا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علوم جغرافیایی ایران 1393
  • کد COI اختصاصی: ICGS01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل قنبری

استادیار گروه پژوهشی جغرافیا دانشگاه تبریز

معصومه آدمی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری دانشگاه تبریز

چکیده

پزوهش حاضر با بهره گیری از روش پریرا به ارزیابی قابلیت های ژئوتوریستی موجود در منطقه آزاد ارس واقع در شمالی ترین قسمت آذربایجان پرداخته است. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی و شیوه جمع آوری داده ها و اطلاعات اسنادی و میدانی است. در این روش بعد از شناسایی ژئومورفوسایت های منطقه عیار ژئومورفولوژیکی ژئومورفوسایت های منتخب از مجموع ارزش علمی و ارزش مکمل حاصل شد و عیار مدیریتی از مجموع ارزش کاربردی و ارزش محافظت بدست آمد. در پایان نتایج حاصل نشان داد که ژئومورفوسایت های منطقه از شرایط مطلوبی از نقطه نظر گردشگری برخوردار بوده و قابلیت های کافی برای تبدیل شدن به ژئوسایت ها را دارا می باشند. از میان 10 ژئومورفوسایت منتخب، جنگل های ارسباران با امتیاز 18.92 بالاترین و آبشار ماهاران با امتیاز 8.5 پایین ترین رتبه را کسب نمودند. ژئومورفوسایت هایی که بالاترین امتیاز را کسب نموده اند برای سرمایه گذاری و برنامه ریزی جهت گردشگر مناسب ترند و ژئوسایت های با امتیاز پایین نیز باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند تا ضعف ها و کمبودهای آنها برطرف شود.

کلیدواژه ها

گردشگری، ژئومورفوسایت، پریرا، منطقه آزاد ارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.