بررسی اخلاق حرفهای در حسابداری با تکیه بر مبانی نظری حسابداری اسلامی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پویایی مدیریت، توسعه ی اقتصادی و مدیریت مالی
  • کد COI اختصاصی: DMEDFM02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایوب یغمائی علیشاه

کارشناس حسابداری

شبنم بابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی علوم و تحقیقات کرمانشاه

جواد مقتدرکارگران

کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات

چکیده

حسابداری اسلامی ارائه راهکارهایی است جهت حفظ حق و حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی و جلوگیری از انواع معضلاتی که اقتصاد فردی و جمعی را تهدید میکند. بسیاری از اندیشمندان مسلمان عقیده دارند که نظام حسابداری باید به آموزههایدین اسلام متصل گردد و این چیزی است که حسابداری اسلامی نامیده میشود. حسابداری در دنیای پیشرفته اقتصادی امروز حرفهای است حیاتی، زیرا سامانه اقتصادی جاری بدون آن، نمیتواند وجودداشته باشد. برجستگی متمایز کننده حرفه حسابداری پذیرش مسئولیت نسبت به عموم است. جامعه انتظارات فراوانی از اهل این حرفه دارد و مردم باید به کیفیت خدمات پیچیده ارائه شده توسط حرفه حسابداری اعتماد داشته باشند. از این رواطلاعات داده شده توسط حسابداران باید به طور قابل توجهی کارآمد، قابل اتکا، واقعی و بیغرضانه باشد. در این مقاله با فراهم آوردن زمینهای برای معرفی اخلاق، مولفهها و روشهای اندازهگیری آن در حوزه حسابداری اسلامی مورد بررسی قرار دادیم.

کلیدواژه ها

اسلام، حسابداری اسلامی، اخلاق حرفهای در حسابداری، آیین رفتار حرفهای حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.