تأثیر غلظتهای مختلف نیترات کادمیوم و سولفات آهن بر جوانه زنی بذور سویا و کتان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 476
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1365
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
جوانه زنی بذر یکی از مراحل بحرانی و مهم در دوره رشد گیاه محسوب میشود که در خاکهای آلوده در معرض تنش فلزات سنگینی از قبیل کادمیوم قرار میگیرد. در این آزمایش برهمکنش غلظتهای مختلف نیترات کادمیوم (0، 3، 6، 9، 12، 15، 18، 21، 24، 27 و 30 میلی مولار) و سولفات آهن (0 و 0/005 گرم در لیتر)، بر جوانه زنی دو گیاه سویا و کتان مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در آزمایشگاه بذر دانشگاه یاسوج انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نیترات کادمیوم درصد و سرعت جوانهزنی هر دو گیاه بشدت کاهش یافت، اما بذر گیاه سویا نسبت به کتان حساسیت بیشتری به اثرات سمیت نیترات کادمیوم داشت، بطوریکه جوانهزنی سویا در 6 میلیمولار نیترات کادمیوم به صفر نزدیک شد درحالیکه برای کتان این غلظت 9 میلیمولار بود. بعلاوه سولفات آهن نتوانست جوانهزنی این دو گیاه را بهبود ببخشد و در عوض، نسبت به تیمار صفر سولفات آهن، در تمام غلظتهای نیترات کادمیوم، البته به جز برای سویا در غلظتهای 24 تا 30 میلیمولار، باعث کاهش جوانه زنی گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن موحدی دهنوی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
حامد حیدری
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
سمیرا دهقانی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
زینب پارسامنش
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح، گروه زراعت و اصلاح نباتات، ،دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :