اثر محلولپاشی روی و بور بر برخی صفات فیزیولوژیک کنجد (Sesamum indicum L.) تحت تنش خشکی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 776
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1364
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر محلولپاشی روی و بور بر تجمع پرولین، قندهای محلول، محتوای آب نسبی و میزان شاخص کلروفیل (اسپاد) در کنجد تحت سطوح مختلف تنش خشکی، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1392 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس اجرا گردید. عامل اصلی شامل سطوح تنش خشکی به صورت آبیاری پس از 75، 110 و 145 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر و عامل فرعی شامل محلولپاشی آب آبیاری، سولفات روی، اسیدبوریک و کاربرد توام سولفات روی و اسید بوریک بود. نتایج نشان داد که میزان قند محلول با سطوح آبیاری با تبخیر بیشتر افزایش یافت در حالی که محتوای آب نسبی با سطوح آبیاری با تبخیر بیشتر کاهش یافت. محلولپاشی اسید بوریک تاثیر معنی داری بر میزان پرولین برگ داشت و باعث افزایش میزان پرولین نسبت به بقیه تیمارهای محلولپاشی شد. در حالی که اسید بوریک باعث کاهش معنیداری در قندهای محلول شد. همچنین محلولپاشی سولفات روی و اسید بوریک باعث به دست آمدن بیشترین محتوای آب نسبی در برگ نسبت به تیمار شاهد شد. در بین تیمارهای محلولپاشی، محلولپاشی روی و بور و مصرف توام آنها باعث افزایش معنیداری در اسپاد نسبت به تیمار شاهد شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه میثاق
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه یاسوج
محسن موحدی دهنوی
اعضای هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه یاسوج
علیرضا یدوی
اعضای هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه یاسوج
حمیدرضا خادم حمزه
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :