بررسی اثر مصرف خاکی و برگ پاشی آهن و روی بر عملکرد و شاخصهای برداشت بابونه آلمانی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 449

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1168

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

بابونه از جمله گیاهان دارویی با ارزش و شناخته شده است که در صنایع مخ تلف آرایشی، بهداشتی و دارویی کاربرد دارد. این آزمایش جهت بررسی دو روش مصرف خاکی و برگی پاشی آهن و روی بر عملکرد و شاخص های برداشت بابونه در گلخانه پژوهشی دانشگاه تبریز انجام شد. آزمایش در قالب طرح کرتهای کاملاً تصادفی با 12 تیمار و در سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل A) شاهد ، B ) سی میلیگرم سولفات آهن در کیلوگرم خاک ، C) بیست و دو میلی گرم سولفات روی در کیلوگرم خاک ، D) ا E ،B+C و F به ترتیب محلولپاشی سولفات آهن 3/5 و 7 هزار ، G و H بترتیب محلولپاشی سولفات روی 2/5 و 5 در هزار ، I) ا E+G و J) ا E+H و K) ا F+G و L) ا F+H بودند. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای مختلف کودی بر عملکرد کاپیتول، درصد اسانس و شاخص برداشت اسانس معنیدار و بر شاخص برداشت کاپیتول غیر معنیدار شد. بیشترین عملکرد کاپیتول به ترتیب در دو تیمار مصرف خاکی آهن + روی (D) و محلول پاشی آهن 7 در هزار + روی 5 در هزار (L) مشاهده شد که نسبت به شاهد 68/8 و 52/6 درصد افزایش داشتند. تیمارهای J ،K ،L ،D و I نیز به ترتیب باعث افزایش معنیدار درصد اسانس و شاخص برداشت اسانس نسبت به شاهد شدند. درنهایت از نتایج چنین استنباط میشود که مصرف خاکی و محلولپاشی آهن + روی نسبت به مصرف تکی آنها بر عملکرد کمی و کیفی بابونه مزیت بیشتری دارد و در شرایطی که امکان مصرف خاکی آنها وجود نداشته باشد محلول پاشی می تواند جایگزین آن گردد.

نویسندگان

یوسف نصیری

عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه

فرمیسک ولی محمدی

دانشجوی دکترای زراعت گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Grejtovsky, A., Markusova, K. and Eliasova, A., 2006. The response ...
  • Marschner, H., 1995. Minerl Nutrition of Higher Plants. Second edition, ...
  • Nasiri, Y., Zehtab- Salmasi, S., Nas rullahzadeh, S., Najafi, N., ...
  • Omidbagi, R., 2011. Production and Processing of Medicinal Plants. Vol ...
  • Ravi, S., Channal, H.T., Hebsur, N.S., Patil, B.N. and Dharamtti, ...
  • Zehtab -Salmasi, S., Heidari, F. and Alyari, H., 2008. Effect ...
  • نمایش کامل مراجع