بررسی مدت زمان و روشهای مختلف پرایمینگ بر مولفه های جوانه زنی بذر زیره سبز (Cuminum cyminum)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 715
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1044
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
زیره ی سبز (Cuminumcyminum) گیاهی علفی و یکساله از تیره ی چتریان و از جمله گیاهان دارویی صنعتی ارزشمند ایران به شمار می آید که هم به لحاظ تجاری و هم با توجه به حجم کم و ارزش بالا، صادرات آن به اقصی نقاط جهان دارای اهمیت ویژه ای بوده و مقرون به صرفه است. به منظور بررسی روشهای پرایمنگ و مدت زمان بر مولفه های جوانه زنی بذر زیره سبز آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور و 3 تکرار در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد در سال 1392 اجرا گردید. فاکتور نوع ماده پرایمینگ با 3 سطح شامل پلی اتیلن گلایگول (PEG6000) ، نیترات پتاسیم (KNO3) و کلرید پتاسیم (KCL) و فاکتور مدت زمان پرایمینک با 3 سطح (12، 24، 36 ساعت) بودند. نتایج نشان داد که نوع ماده پرایمینگ و تیمار مدت زمان بر اکثر شاخصهای اندازه گیری شده اثر معنیداری دارد. بیشترین درصد جوانه زنی و متوسط جوانه زنی روزانه مربوط به تیمار KCL (کلرید پتاسیم) با مدت زمان 24 بود و کمترین درصد جوانه زنی و متوسط جوانه زنی روزانه مربوط به تیمار KNO3 (نیترات پتاسیم) با مدت زمان 12 ساعت بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شکوفه غلامی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت واصلاح نباتات،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه شاهد
مجید امینی دهقی
دانشیار دانشکده علوم کشاورزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد
داریوش طالعی
استادیار مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد
زینب کبری پیشوا
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :