اثر ریزگردها و علفکشهای مختلف بر عملکرد دانه و همچنین فلورسانس کلروفیل در مزرعه ذرت (Zea mays L) در منطقه کرمانشاه
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 888
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0906
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
جهت ارزیابی تأثیر ریزگردها بر عملکرد دانه ذرت و همچنین حداکثر کارایی فتوشیمیایی فتوسیستم II آزمایش مزرعه ای در سال 1391 در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل کاربرد علفکشهای نیکوسولفورون، فورام سولفورون و مخلوط علفکشی توفوردی+ام سی پی آ، مصرف مواد افزودنی شامل سولفات آمونیوم، سولفات آمونیوم +روغن متیله و شستشو و عدم شستشوی سطح شاخساره علفهای هرز بودند. آزمایش بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. بر اساس نتایج این مطالعه، کارایی فتوشیمیایی فتوسیستم II و شاخص زنده مانی برگ ها در حضور ریزگردها کاهش یافتند و همچنین حضور ریزگردها سبب کاهش عملکرد ذرت شد. استفاده از مواد افزونی همراه با علفکشهای مختلف سبب افزایش عملکرد دانه شد اما روی کلروفیل فلورسانس تأثیری نداشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هدی بربستگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه رازی کرمانشاه
محسن سعیدی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه رازی کرمانشاه
سعید جلالی هنرمند
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه رازی کرمانشاه
ایرج نصرتی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه رازی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :