ارزیابی اثر غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید و محیطهای کشت مختلف بر ویژگیهای برگ بادرنجبویه (Melissa officinalis L.)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 400

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0867

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

بادرنجبویه به دلیل خواص خوراکی آن در طب سنتی ایران به عنوان یک گیاه دارویی دارای کاربرد وسیعی است. محرکها مولکول هایی هستند که در تحریک پاسخهای فیزیولوژیک و مورفولوژیک در گیاهان نقش دارند. این آزمایش به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این مطالعه ویژگیهای برگ شامل تعداد برگ، سطح برگ، شاخص کلروفیل و غلظت سیترال تحت تأثیر محلولپاشی برگی سطوح مختلف سالیسیلیک اسید (صفر، 0/1، 0/3، 0/5 و یک میلی مولار) و محیطهای کشت MS و B5 در دو غلظت (% 50 و % 100 ) و در دو بازه زمانی هفت و 14 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد محیط کشت MS در بازه زمانی 14 روز و در غلظتهای صفر و 0/3 میلی مولار سالیسیلیک اسید بیشترین تعداد برگ را داشت. محیطهای کشت MS و 1/2MS در هر دو بازه زمانی در مقایسه با محیطهای کشت B5 و 1/2B5 سطح برگ بیشتری داشتند. محیط کشت 1/2B5 در هر دو بازه زمانی هفت و 14 روز کمترین شاخص کلروفیل را داشت. همچنین با افزایش بازه زمانی به 14 روز بیشترین غلظت سیترال در محیط کشت 1/2B5 در غلظت 0/5 میلی مولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد.

نویسندگان

فاطمه آقائی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

ناصر محب علی پور

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Capecka, E., Mareczek, A., 2005. Antioxidant activity of fresh ...
  • _ E-Tayeb, M. A., 2005. Response of barley grains to ...
  • _ Setia, R.C., Setia, N., 2002. Effecs of paclobutrazol and ...
  • _ _ 207. Plant cell elicitation for production of secondary ...
  • نمایش کامل مراجع