بررسی عملکرد و اجزای عملکرد رازیانه تحت اثر تاریخ کاشت و تراکم گیاهی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_0804
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد لطفی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

عباس ملکی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایلام

محبوبه قاسمی

گروه علمی کشاورزی، دانشگاه پیام نور تهران

رحیم ناصری

دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه ایلام

چکیده

به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و تراکم بر عملکرد و اجزاء عملکرد رازیانه، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو عامل و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی شهرستان ایوان واقع در استان ایلام در سال 1390 اجرا گردید . عوامل آزمایشی شامل تاریخ کاشت در 3 سطح ( 5 اسفند، 20 اسفند و 5 فروردین) و فاصله بوته در 4 سطح (2، 3، 4 و 5 سانتیمتر روی ردیف) بود. نتایج حاصل از آزمایش حاکی از اختلاف معنیدار بعضی از صفات مورد آزمایش در سطوح تاریخ کاشت و فاصله بوته بود. همچنین اثرات متقابل بین تاریخ کاشت و فاصله بوته بر عملکرد، وزن هزار دانه، تعداد شاخه اولیه معنیدار گردید. تاریخ کاشت و فاصله بوته روی تعداد شاخه اولیه، تعداد شاخه ثانویه، تعداد دانه در دیهیم و عملکرد دانه تأثیر معنی داری داشت. بیشترین تعداد شاخه اولیه، تعداد دانه در دیهیم و عملکرد دانه در تاریخ کاشت 5 اسفند و بیشترین عملکرد دانه در فاصله بوته 3 سانتیمتر بهدست آمد. با توجه به نتایج این آزمایش، تاریخ کاشت زودهنگام رازیانه دارای شرایط رشد رویشی و زایشی و عملکرد بهتری بود و فاصله بوته 3 سانتیمتر روی ردیف تأثیر بیشتری بر تعداد دانه در دیهیم و عملکرد دانه داشت.

کلیدواژه ها

تاریخ کاشت، تراکم گیاهی، رازیانه، عملکرد دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.