تاثیر تیمارهای مختلف دمایی بر جوانه زنی بذر اسپرس کرمانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_0720
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا باختری

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت،دانشگاه شهید باهنر کرمان

غلامرضا خواجویی نژاد

استادیار زراعت،دانشگاه شهید باهنر کرمان

مریم خداشناس

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان

قاسم محمدی نژاد

دانشیار اصلاح نباتات – پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر تیمارهای مختلف دمایی بر جوانه زنی توده وحشی بذر اسپرس کرمانی، در سال 1392 در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و هشت تیمار (دمای 5 درجه برای بذر -دمای پنج درجه برای غلاف - دمای 25 درجه برای بذر - دمای 25 درجه برای غلاف- دمای 50 درجه برای بذر - دمای 50 درجه برای غلاف- دمای 5 درجه همراه با خراشدهی کلراکس 50 % به مدت 30 دقیقه - دمای 5 درجه همراه با خراشدهی کلراکس 50 % به مدت 60 دقیقه) انجام شد. در پایان آزمایش تعداد بذور جوانه زده، تعداد روز تا جوانه زنی و طول ریشه چه اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر تیمارهای آزمایش بر هر سه پارامتر اندازه گیری شده از نظر آماری معنیدار بود. برطبق نتایج مقایسه میانگین، بیشترین تعداد بذر جوانه زده و بیشترین طول ریشه چه مربوط به تیمار دمای 5 درجه سانتیگراد برای بذر بود، در حالی که کمترین مقدار این دو پارامتر برای تیمار دمای 50 درجه سانتیگراد برای غلاف ثبت شد. در مجموع تیمار دمای 5 درجه سانتیگراد برای بذر با میانگین طول زمان جوانه زنی 6 روز به عنوان بهترین تیمار برای شکستن دوره رکود و تحریک جوانه زنی بذر اسپرس کرمانی شناخته شد.انتظار می رود اهلی سازی این توده وحشی اسپرس درجهت افزایش پتانسیل به خشکی اسپرس معمولی موثرومفید واقع شود.

کلیدواژه ها

اسپرس کرمانی،اهلی سازی، پیش تیمار، توده وحشی، خراشدهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.