بررسی باززایی مستقیم گیاه کنجد (Sesamum indicum L.) با استفاده از ریزنمونه های کوتیلدون و کوتیلدون بذری و برگ
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 508
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0563
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
کنجد (Sesamum indicum L.) یکی از گیاهان روغنی و دارویی مهم میباشد که متعلق به خانواده Pedaliaeae میباشد. کنجد به علت محتوای زیاد و کیفیت عالی روغن به عنوان یک منبع تغذیه ای مهم برای انسان مطرح است. هدف از این پژوهش، مطالعه باززایی مستقیم گیاه کنجد بود. در این مطالعه سطوح مختلف هورمون بنزیل آمینو پورین (BAP) ا (1، 2، 3 و 4 میلیگرم در لیتر) به تنهایی و در ترکیب با 1 میلی گرم در لیتر ایندول استیک اسیک (IAA) مورد استفاده قرار گرفت. ریزنمونه برگ به طور میانگین 1/041 درصد و ریزنمونه کوتیلدون درحدود 2.083 درصد باززایی داشته درحالیکه از ریزنمونه کوتیلدون بذری 43/229 درصد باززایی حاصل شد. میتوان گفت که ریزنمونه کوتیلدون بذری، دارای بافت مریستمی فعال و مستعد باززایی میباشد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم میرحسینی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین الملل امام خمینی(ره)
فاطمه دهقان نیری
استادیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین الملل امام خمینی(ره)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :