اثر اسید سالیسیلیک بر ترمیم پذیری بذر زوال یافته سویا

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,068

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0439

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

سویا یک لگوم با ازرش است که اهمیت چندگانه در صنایع غذایی، دامپروری و دارویی دارد. یکی از مشکلات تولید سویا زوال بذر و عدم دسترسی به بنیه بالا در زمان کشت می باشد. به منظور تعیین اثر اسید سالیسیلیک بر بهبود زوال بذر سویا تحقیقی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل بذر زوال نیافته و بذور زوال یافته طبیعی (نگهداری شده در دمای 25 درجه سانتی گراد به مدت 5 سال) که به مدت 14 ساعت تحت تاثیر غلظت های 0، 0/1، 0/5 و 0/9 میلی مولار اسید سالیسیلیک قرار گرفته بودند، بذوری که تحت شرایط پیری تسریع شده (در دمای 41 درجه سانتی گراد به مدت 24، 48 و 72 ساعت) قرار گرفته بودند و سپس غلظت های 0، 0/1، 0/5 و 0/9 میلی مولار اسید سالیسیلیک (به مدت 14 ساعت) بر آن ها اعمال شده بود، بذوری که ابتدا تحت تاثیر غلظت های 0، 0/1، 0/5 و 0/9 میلی مولار (به مدت 14 ساعت) اسید سالیسیلیک قرار داده شده بودند و سپس تحت شرایط پیری تسریع شده به مدت 24، 48 و 72 ساعت قرار گرفته بودند، می باشند. درصد و سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه 1 و 2 و هدایت الکتریکی اندازه گیری شد، نتایج نشان داد که در صورتی که اسید سالیسیلیک قبل از پیری استفاده شود موثرتر از هنگامی است که بعد از پیری استفاده شود. غلظت 0/5 میلی مولار بیشترین اثر مثبت را بر شاخص های جوانه زنی داشت ولی غلظت 0/9 میلی مولار بر شاخص های جوانه زنی اثر بازدارنده داشت. اسید سالیسیلیک سبب بهبود زوال (هدایت الکتریکی) شد و غلظت های 0/5 و 0/9 میلی مولار اثر مشابهی را بر هدایت الکتریکی داشتند.

نویسندگان

محبوبه حاجی عباسی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی

رضا توکل افشاری

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

علیرضا عباسی

دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hayat, Q, Hayat, S., Irfan, M., Ahmad, A. 2010. Effect ...
  • McDonald, M. B. 1999. Seed deterioration; physiology, repair and assessment ...
  • Rajjou L, Belghazi M, Huguet R, Robin C, Moreau A, ...
  • Rivas-San Vicente, M., Javier Plasencia, J. 2011. Salicylic acid beyond ...
  • Ph.D student of crop physiology, 2. Professor and 3. Associate ...
  • نمایش کامل مراجع