بررسی عکس العمل ژنوتیپ های مختلف پنبه به بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی پنبه
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 761
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0309
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی یکی از مهمترین عوامل محدود کننده کاشت ارقام پر محصول و حساس به این بیماری می باشد این بیماری در تمام مناطق پنبه کاری شایع می باشد. خسارت این بیماری در سال ها و کشورهای مختلف به دلیل آب و هوای متغیر، تنوع رقم زراعی و عملیات زراعی گوناگون متفاوت می باشد. استفاده از ارقام متحمل اقتصادی ترین راه مبارزه با آن می باشد. در این تحقیق 6 ژنو تیپ زراعی پنبه (ورامین، ساحل، ب- 557 ، کرما، 312×818 و برگ دفرمه) انتخاب شده از طرح مقدماتی در 4 تکرار و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقاتی پنبه کارکنده (با آلودگی طبیعی خاک) از نظر بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج آماری نشان داد رقم ورامین دارای بالاترین شاخص بیماری (1/71) بود و رقم ساحل (1/07)، ب- 557 (1/13) ، 312×818 (1/25) و برگ دفرمه (1/79) دارای کمترین شاخص بیماری بودند و این ارقام متحمل ترین ارقام به بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی بودند. باتوجه به ارزیابی صورت گرفته و میزان عملکرد خوب رقم ب- 557 و نیز زودرس بودن این رقم، این رقم می تواند بعنوان والد متحمل به بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی در دو رگ گیری و تلاقی برگشتی با ارقام پر محصول مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه آزاددیسفانی
استادیار پژوهش بخش تحقیقات گیاهپزشکی، موسسه تحقیقات پنبه کشور (گرگان)
محمد رضا زنگی
استادیار پژوهش بخش تحقیقات به نژادی، موسسه تحقیقات پنبه کشور(گرگان)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :