تأثیر کدوی تخمه کاغذی در کنترل علف های هرز در مخلوط سه گانه ذرت (Zea mays L)، لوبیای چیتی (Phaseolus vulgaris L) و کدوی تخمه کاغذی (Cucurbita pepo L)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 441
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0297
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تأثیر کشت مخلوط بر کنترل علف های هرز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان رودسر (گیلان) در سال 1392 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل: عامل اول: کدوی تخمه کاغذی 60 و 90 سانتیمتر روی ردیف)، ذرت – کدوی تخمه کاغذی (30-60 و 60-90 سانتی متر روی ردیف)، ذرت – لوبیاچیتی – کدوی تخمه کاغذی (30-20-60 و 40-30-90) سانتی متر روی ردیف) و عامل دوم: دو تیمار وجین دستی و عدم وجین بود. علف های هرز موجود در مزرعه شش گونه بودند که از بین آنها تاج خروس (Amaranthus retroflexus L) و پنجه کلاغی (Digitaria sanguinalis L) علف های هرز غالب بودند. نتایج نشان داد عملکرد کدوی تخمه کاغذی و درصد کنترل علف های هرز تحت تأثیر سیستم های کشت و تیمارهای رقابتی قرار گرفت. تیمارهای وجین (21/53 درصد) نسبت به عدم وجین (16/03 درصد) در کنترل علف های هرز برتری نشان دادند که این برتری در سیستم های کشت خالص و مخلوط قابل مشاهده بود. بالاترین میزان عملکرد کدو نیز در تیمار وجین و در کشت های خالص مشاهده شد که با تیمار عدم وجین تفاوت معنی داری داشتند. علیرغم کمتر بودن عملکرد کدو در مخلوط های دوگانه و سه گانه نسبت به کشت خالص، اما افت عملکرد در تیمارهای عدم وجین نسبت به وجین کمتر بود که این امر حاکی پایداری عملکرد و نقش مثبت مخلوط ها در کنترل علف های هرز در تیمارهای رقابت است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پرستو مرادی
دانشجوی دکتری گروه زراعت و اصلاح نبات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
جعفر اصغری
استاد، گروه زراعت و اصلاح نبات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
غلامرضا محسن آبادی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نبات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
حبیب الله سمیع زاده
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نبات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :