اثرات محلول پاشی متانول و برخی از عناصر ریز مغذی و پرمصرف روی پایه ی مادری هیبرید 704 ذرت و مطالعه اثرات آنها بر برخی از شاخص های رشدی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 663
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0035
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثرات محلول پاشی ترکیبات مختلف روی پایه مادری هیبرید سینگل کراس 704 ذرت بر برخی از شاخص های رشدی، آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز طی دو سال زراعی 91-1389 به اجرا در آمد. فاکتورهای آزمایشی عبارت بودند از محلول پاشی در چهار حالت رشدی مختلف، یعنی: 10-8 برگی، ظهور گل تاجی تا رشته های ابریشمی، پر شدن دانه و هر سه مرحله و هفت نوع ترکیب محلول پاشی، یعنی: محلول پاشی با سولفات روی، اسید بوریک، سولفات منگنز، سولفات منیزیم، اوره، متانول، مخلوط تمامی این ترکیبات و تیمار عدم مصرف. بر اساس نتایج، محلولپاشی با کود اوره در مراحل 10-8 برگی ، ظهور گل تاجی، پرشدن دانه ها و همه ی مراحل رشدی در 90 روز پس از کاشت بیشترین تاثیر را بر سرعت رشد گیاه زراعی، 60 روز پس از کاشت بیشترین را بر کارائی فتوسنتزی برگ ها و 105 روز پس از کاشت بیشترین تاثیر را بر شاخص سطح برگ داشتند. همچنین محلول پاشی با عنصر بور در مراحل 10-8 برگی، ظهور گل تاجی، پرشدن دانه ها و همه ی مراحل رشدی در 60 روز پس از کاشت بیشترین سرعت رشد نسبی را در میان سایر تیمارها نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابراهیم خلیل وند بهروزیار
عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :